הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חזה עוף מוקפץ בתיבול משגע ובמרקם עסיסי מושלם!

חזה עוף מוקפץ

חזה עוף מוקפץ עסיסי עם מעט שמן וללא טיגון! המנה המושלמת לארוחת צהריים קלילה וזריזה, והכי חשוב – טעימה בטירוף! מתכון קל שמכינים בדקות ספורות למנה עיקרית מנצחת שמתאימה להכנה גם בימי השגרה העמוסים!

חזה עוף מוקפץ

חזה עוף מוקפץ

הדפסה
מתכון קל ומהיר לחזה עוף מוקפץ בתיבול משגע
של: סתיו סעדון עמר

מרכיבים

  • קילו חזה עוף
  • 3 בצלים חתוכים לרצועות
  • ½ גמבה אדומה קצוצה דק
  • 2 כוסות קמח
  • 1 ראש שום כתוש
  • 2 כפות דבש
  • ½1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה

שלבי הכנה

  • חותכים את חזה העוף לנתחים. אפשר לקנות פילה עוף חתוך מראש,.
  • מכינים קערה עם קמח וטובלים את כל נתחי העוף עד שהם מצופים בקמח מכל הכיוונים.
  • מחממים שמן בסיר סוטאז׳ רחב. כאשר הוא רותח מכניסים לטיגון זריז בזה אחר זה את נתחי העוף, משני הצדדים, עד להשחמה קלה ומוציאים לצלחת.
  • באותו הסיר מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים את הבצלים. מטגנים עד הזהבה ומוסיפים שום וגמבה ומטגניםן במשך כ־5 דקות נוספות בחום בינוני. חשוב לערבב כל הזמן על מנת שהשום לא יישרף.
  • מוסיפים דבש, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים. מחזירים את נתחי העוף ומקפיצים יחד עוד מספר דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
חזה עוף מוקפץ
צילום: סתיו סעדון עמר


מקור: סתיו סעדון עמר