מתכון מושלם של קוביות חזה עוף וירקות צלויים בתנור.
חזה עוף בתנור קליל וטעים המלווה בשפע ירקות שמכינים בקערה אחת.
חזה עוף בתנור עם ירקות קל ובריא
מנה המלווה בשפע ירקות שמכינים בקערה אחת.
ציוד
- כוס מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
- ירקות שאהובים עליכם חתוכים
- 1 פלפל כתום חתוך לקוביות
- 1 קולורבי קלוף חתוך לקוביות
- ½ כרובית חתוכה לפרחים קטנים
- 2 ראשי ברוקולי החלק של הפרחים חתוכים לפרחים קטנים
- 1 זוקיני שטוף וחתוך לחצאי עיגולים
- 1 בצל חתוך לקוביות
לתמיסה:
- ⅓ כוס מים
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום
לרוטב:
- מיץ לימון מלימון אחד
- 2 כפות סילאן טבעי
- עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס או איטלקי אם יש עשבים טריים כגון: אורגנו טימין, בזיליקום וכו’ ניתן להחליף טרי במיובש ולקצוץ דק
- 2 כפות תערובת תבלין עוף
- 1 כף תערובת תבלין שווארמה
- מלח הימלאיה ורוד לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס מעט
להגשה:
- טחינה וסילאן טבעי
- עלי פטרוזיליה מעט קצוצים
שלבי הכנה
- נחמם תחילה תנור על חום של 200 מעלות.
- נערבב בקערה גדולה את החזה עוף, ירקות, ואת חומרי התמיסה ונערבב היטב.
- נוסיף את כל חומרי הרוטב ונערבב בשנית.
- נעביר לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משטחים ונכסה בנייר אפיה ומעליו נייר כסף.
- נכניס לתנור לחצי שעה – נפתח את התנור נוציא את הכיסוי וננמיך את חום התנור ל 180 מעלות ל20 דקות נוספות.
- נגיש בזילוף של טחינה, סילאן, ופטרוזיליה קצוצה.
מקור: חזה עוף בתנור מתכון מאת: המטבח של ליאת דוד
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק
להשאיר תגובה