מתכון של חזה עוף ברוטב סצ’ואן עם בצל ופטריות, ארוחת צהריים מפנקת טעימה ומזינה לכל המשפחה!
חזה עוף ברוטב סצ’ואן הכנה בפחות מרבע שעה! ארוחת צהריים בשרית, טעימה ומזינה מאוד.
חזה עוף ברוטב סצ׳ואן משגע
חזה עוף ברוטב סצ’ואן הכנה בפחות מרבע שעה! ארוחת צהריים בשרית, טעימה ומזינה מאוד.
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
- 2 חזה עוף
- 4 בצל
- 2 חבילות פטריות 500 גרם
רוטב:
- ½ כוס סצ'ואן
- ¼ כוס צ'ילי מתוק
- טריאקי קצת
- רוטב סויה לפי הטעם
- 1 כפית תבלין לפרגיות
- 1 צרור כוסברה
שלבי הכנה
- לטגן את הבצלים גדולים במעט שמן עד שמזהיבים.
- להוסיף את הפטריות הטריות (לחתוך גס) ואז להוציא מהמחבת.
- לפרוס את החזה עוף דק ולהקפיץ אותם במחבת.
הכנת הרוטב:
- בקערה נערבב ביחד את הסצ’ואן, צ’ילי מתוק, קצת טריאקי, רוטב סויה ותבלין לפרגיות.
- בשלב זה להחזיר את הבצל והפטריות למחבת ולשפוך פנימה את הרוטב.
- מעל לתבשיל לפזר חצי צרור כוסברה שקצצנו, ולהמשיך לבשל למשך עוד עשר דקות.
מקור: Mor Deby Avraham
יש המון סוגים שונים ומעורבבים של תבלין פרגיות.
מה לבחור?
היי ניצה,
בחרי בתבלין שהכי מתאים לטעם האישי שלך. אפשר גם לוותר לגמרי ופשוט להוסיף פפריקה, אבקת שום, אבקת בצל, מלח פלפל. בטוחים שלא משנה מה ייצא טעים.
בהצלחה!!