מתכון של חזה עוף הוא אחד המאכלים האהובים ביותר, דל שומן ובריא יותר מנתחי בשר אחרים.
חזה עוף בתנור שמוגש ברוטב פטריות שמפיניון ועגבניות שרי. ארוחת הערב טעימה ונראית מעולה בהגשה.
חזה עוף במחבת
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
- 800 גרם חזה עוף
- 2 מארזי פטריות
- 1 מארז עגבניות שרי
- שמן זית מעט
- 15 שיני שום שלמות
- 3 גבעולי בצל ירוק
- ¼ צרור פטרוזיליה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כף אבקת מרק עוף
- ¾ כוס מים רותחים
- ½ כוס מים קרים
- 1 כף קורנפלור
שלבי הכנה
- לחצות לשניים כל נתח של חזה עוף, נטבל במעט מלח ופלפל שחור ונטגן בשמן זית עד להזהבה קלה.
- להוציא מהמחבת ונטגן את הפטריות כאשר הן שלמות.
- לאחר שהפטריות מטוגנות להשאיר אותן במחבת ונמשיך לטגן יחדיו עם עגבניות השרי ושיני השום למשך כחמש דקות.
- להוסיף פנימה את המלח והתבלינים. לערבב ולהוסיף ¾ כוס מים רותחים.
- להניח לירקות לרתוח ואז להוסיף שוב את נתחי חזה העוף ונבשל לשתי דקות נוספות.
- בקערה נפרדת קורנפלור עם חצי כוס מים קרים ולערבב היטב עד לקבל נוזל אחיד ללא גושים.
- את הנוזל להוסיף לתוך המחבת בהדרגה ותוך כדי ערבוב כאשר אנו ממשיכים להרתיח לשתי דקות נוספות.
- בטרם ההגשה לפזר מעל פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.
מקור: ליאת שפיצר
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @liat_s5
להשאיר תגובה