עוף חמוץ מתוק בטמפורה אידיאלי לארוחת צהריים לילדים או לערב מפנק לכולם.
זה המתכון כשמתחשק מנת עוף עטופה בטמפורה קראנצ’ית וטבולה במרינדה חמוצה-מתוקה.
חזה עוף בטמפורה (חמוץ, מתוק, מושלם)
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר טיגון
מרכיבים
- 2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
לטמפורה:
- ½ כוס קמח תופח
- ¼ כוס קורנפלור
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור מעט
- ¾ כפות מים קרים
למרינדה:
- ½ כוס צ’ילי מתוק
- מיץ לימון מלימון אחד
- 3 כפות דבש
- 4 כפות מים
שלבי הכנה
- לשים בקערה את חומרי הטמפורה ולערבב עד שהבלילה סמיכה כמו טחינה ולהכניס רצועות חזה עוף.
- לחמם שמן עמוק בסיר ולטגן את הרצועות שעטופות בבלילה עד שמקבלים צבע זהוב ולהעביר לצלחת.
- בסיר קטן לשים חצי כוס צ’ילי מתוק, מיץ לימון מלימון אחד, 3 כפות דבש ו-4 כפות מים.
- לערבב על אש נמוכה עד שמסמיך טיפה.
- להכניס את הרצועות לרוטב, לערבב כדי שהרוטב יכסה אותם ולהגיש.
הערות וטיפים
- למי שמשתמשת בקמח לבן רצוי להוסיף גם כפית אבקת אפיה.
- למי שאין קורנפלור ניתן לשים שקית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתייה.
- הכוס לא משנה העיקר שכל המתכון באותה כוס.
מקור: חזה עוף בטמפורה. מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
נראה מעולה! הסבר פשוט וברור, תודה.
כמה עוף במתכון?
היי אפרים,
2 ק”ג חזה עוף חתוך לרצועות באיזה גודל שאתה מעדיף.
בהצלחה