הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חזה עוף בטמפורה (חמוץ, מתוק, מושלם)

מתכון חזה עוף בטמפורה

עוף חמוץ מתוק בטמפורה אידיאלי לארוחת צהריים לילדים או לערב מפנק לכולם.

זה המתכון כשמתחשק מנת עוף עטופה בטמפורה קראנצ’ית וטבולה במרינדה חמוצה-מתוקה.

מתכון חזה עוף בטמפורה

חזה עוף בטמפורה (חמוץ, מתוק, מושלם)

הדפסה
מנה מופלאה של חזה עוף בטמפורה במרינדה מנצחת
של: מלי מאירוב

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר טיגון

מרכיבים

  • 2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

לטמפורה:

  • ½ כוס קמח תופח
  • ¼ כוס קורנפלור
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור מעט
  • ¾ כפות מים קרים

למרינדה:

  • ½ כוס צ’ילי מתוק
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות מים

שלבי הכנה

  • לשים בקערה את חומרי הטמפורה ולערבב עד שהבלילה סמיכה כמו טחינה ולהכניס רצועות חזה עוף.
  • לחמם שמן עמוק בסיר ולטגן את הרצועות שעטופות בבלילה עד שמקבלים צבע זהוב ולהעביר לצלחת.
  • בסיר קטן לשים חצי כוס צ’ילי מתוק, מיץ לימון מלימון אחד, 3 כפות דבש ו-4 כפות מים.
  • לערבב על אש נמוכה עד שמסמיך טיפה.
  • להכניס את הרצועות לרוטב, לערבב כדי שהרוטב יכסה אותם ולהגיש.

הערות וטיפים

  • למי שמשתמשת בקמח לבן רצוי להוסיף גם כפית אבקת אפיה.
  • למי שאין קורנפלור ניתן לשים שקית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתייה.
  • הכוס לא משנה העיקר שכל המתכון באותה כוס.
מתכון חזה עוף בטמפורה
צילום: מלי מאירוב

מקור: חזה עוף בטמפורה. מלי מאירוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב