זנגולה – המעדן העיראקי המפורסם שעשוי מארבעה מרכיבים בלבד וסירופ!
ממתק עיראקי שמתפצפץ בפה, טעים וקריספי ביותר.
זנגולה בדבש קרנצ’י וטעים
שבלולי בצק קריסיפים טבולים בסירופ
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר טיגון
מרכיבים
- ½1 כוסות מים
- ½1 כוסות קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית תמצית וניל 5 מ”ל, מעט.
לטיגון:
- 1 כוס שמן קנולה 240 מ”ל, כמות מוערכת
סירופ הסוכר:
- 1 כוס סוכר – כוס
- 2 כוסות מים – 2 כוסות 240 מ”ל לכוס
- 1 כפית מיץ מלימון טרי
- 1 כפית קורנפלור
שלבי הכנה
- נטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מצרכי הזינגולה יחד על מנת להכניס אוויר לבצק (הבצק נוזלי וזה בסדר – כך הוא צריך להיות).
- נתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות עד שהוא מכפיל נפחו ונוצרות מלא בועות.
- נוריד את האוויר מהבצק, שוב לטרוף ולהתפיח כ- 30-40 דקות נוספות.
- נעביר חלק מהבצק לבקבוק לחיץ (ממנו נזלף אל תוך השמן החם).
- נחמם שמן עמוק לטיגון.
- נזלף אל תוך השמן החם שבלולי בצק ולטגן כדקה מכל צד.
- נוציא את שבלולי הבצק המטוגנים על נייר סופג ולקרר.
הכנת סירופ סוכר:
- נרתיח בסיר את כל המצרכים יחד.
- נבשל כ- 10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך וגוון צהבהב.
- נטבול בסירופ הסוכר והנה לכם, זנגולה מטריפה.
הערות וטיפים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בזינגולה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק.
מקור: הילה סמוכה רשתי | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @hila_rashti
להשאיר תגובה