הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

זנגולה בדבש קרנצ’י וטעים

מתכון זנגולה דבש

זנגולה – המעדן העיראקי המפורסם שעשוי מארבעה מרכיבים בלבד וסירופ!

ממתק עיראקי שמתפצפץ בפה, טעים וקריספי ביותר.

מתכון זנגולה דבש

זנגולה בדבש קרנצ’י וטעים

הדפסה
שבלולי בצק קריסיפים טבולים בסירופ
של: הילה סמוכה רשתי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר טיגון

מרכיבים

  • ½1 כוסות מים
  • ½1 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל 5 מ”ל, מעט.

לטיגון:

  • 1 כוס שמן קנולה 240 מ”ל, כמות מוערכת

סירופ הסוכר:

  • 1 כוס סוכר – כוס
  • 2 כוסות מים – 2 כוסות 240 מ”ל לכוס
  • 1 כפית מיץ מלימון טרי
  • 1 כפית קורנפלור

שלבי הכנה

  • נטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מצרכי הזינגולה יחד על מנת להכניס אוויר לבצק (הבצק נוזלי וזה בסדר – כך הוא צריך להיות).
  • נתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות עד שהוא מכפיל נפחו ונוצרות מלא בועות.
  • נוריד את האוויר מהבצק, שוב לטרוף ולהתפיח כ- 30-40 דקות נוספות.
  • נעביר חלק מהבצק לבקבוק לחיץ (ממנו נזלף אל תוך השמן החם).
  • נחמם שמן עמוק לטיגון.
  • נזלף אל תוך השמן החם שבלולי בצק ולטגן כדקה מכל צד.
  • נוציא את שבלולי הבצק המטוגנים על נייר סופג ולקרר.

הכנת סירופ סוכר:

  • נרתיח בסיר את כל המצרכים יחד.
  • נבשל כ- 10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך וגוון צהבהב.
  • נטבול בסירופ הסוכר והנה לכם, זנגולה מטריפה.

הערות וטיפים

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בזינגולה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק.
מתכון זנגולה דבש
צילום: הילה סמוכה רשתי

מקור: הילה סמוכה רשתי | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @hila_rashti