הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

מתכון קובה

קבלו מדריך להכנת קובה משגעת וטעימה במרקם חלומי עם רכות מפתיעה, ומשודרגת במילוי בשר טחון עסיסי או סיסקה מענג.

ארוחה חגיגית ומרשימה, שתמיד מחממת לכולם את הבטן ואת הלב. והטעם? פשוט חלומי ובלתי נשכח!

מתכון קובה

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

הדפסה
ארוחה חגיגית, טעימה ומשביעה, שתמיד מחממת לכולם את הבטן ואת הלב. והטעם? פשוט בלתי נשכח!
של: ליטל אשואל

מרכיבים

  • ¾ חבילה ג'ריש מושרית גרישה, כ-750 גרם, לשים בקערה לכסות במים ולהשרות חצי שעה
  • 4 כוסות סולת
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס מים

למליות:

מלית בשר טחון:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור מעט
  • מלח קורט

מלית סיסקה:

  • 1 קילו בשר מס' 2 חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 1 צרור כרפס
  • 4 גבעולי סלרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור מעט
  • מלח קורט

מרקים:

חמוסטה:

  • ½ צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • ½ צרור עלי סלק לטחון טוב במעבד מזון
  • שיני שום פרוסות מראש שלם
  • 2 לימונים סחוטים
  • כורכום לפי הטעם
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט

מרק סלק:

  • 5 סלקים הקטנים מוציאים יותר צבע ולכן מעדיפה אותם
  • שיני שום פרוסות מראש אחד
  • 1 חבילה עלי סלק ירוק
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף רסק
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 לימון סחוט

שלבי הכנה

אופן הכנת הבצק:

  • לשים את כל חומרי הבצק יחד חמש דקות. הלישה הארוכה חשובה, כך שעדיף להשתמש בקערה רחבה כדי שיהיה לי נוח וגם כדי שהידיים לא יתעייפו.
  • נכסה במגבת וניתן מנוחה של חצי שעה!
  • אנחנו נרגיש את ההבדל בעבודה עם בצק שמאפשרים לו לנוח לבין בצק שלא נח, ולכן לא מומלץ לדלג על המנוחה.

אופן הכנת מלית בשר טחון :

  • נחמם מחבת שתהיה חמה, ונשים מעט שמן (לא להגזים עם השמן כי אח”כ כמה שתנסו לסנן אותו הוא יעשה מקובה גיווץ’).
  • נטגן את הבצל עד שמשחים, ונוסיף את הבשר והתבלינים ואז נערבב ונטגן עד שמשחים מעט ולא לייבש!
  • בשתי הדקות האחרונות נוסיף את הפטרוזיליה, אנחנו לא רוצים מחית.
  • נקרר היטב לפני שממלאים, אם יש שמן עודף לסנן מעט.

אופן הכנת מלית סיסקה:

  • נחמם סיר רחב עם שמן, כאן חשוב כן לא לקמצן בשמן. כשהשמן רותח נוסיף לסיר את קוביות הבשר.
  • נסגור את הבשר מכל הכיוונים. וניתן לו חצי שעה מכל כיוון.
  • לאחר חצי שעה נוסיף פלפל שחור בלבד!
  • ניתן לבשר עוד שעה להיצלות טוב טוב ולהשחים, בשלב הזה רואים איך הבשר מגיר מלא נוזלים.
  • נמשיך לצלות אותו עד שהנוזלים יצטמצמו לגמרי, ואז נוסיף את הבצל.
  • לאחר שהנוזלים יצטמצמו, תהיה תחושה שאין מה שימשיך לבשל את הבשר, עדיין תמשיכו תראו איך שבשלב הזה הבשר יתחיל להפריש שומן והרבה!
  • נמשיך לצלות את הבשר עד שהוא משחים טוב טוב אך לא שרוף והשומן מצטמצם גם הוא. כל התהליך לוקח בערך כשעתיים עד שעתיים וחצי.
  • נעביר את הבשר למעבד מזון, נוסיף כרפס, סלרי, שום פלפל שחור ומלח, ונטחן למרקם שערות.
  • בשלב זה כדאי לטעום ולתקן טעמים.
  • נמלא את הקובה באיזו מלית שאנחנו מעדיפים.
  • מומלץ לשמן טיפה את הידיים, זה מקל מאוד על הפתיחה של הבצק.
  • תמיד נסובב את הבצק עם האצבעות כך שיווצר כיס במרכז שבו נוכל למלא.
  • מומלץ למלאת את הקובה בכמות יפה של בשר, כדי שלא יהיה יותר מדי בצק, אבל גם לא לפנק אותו יותר מידי כי אח”כ הוא יקרע לכם ולא מצליחים לסגור אותו.

אופן הכנת מרק חמוסטה:

  • נחמם סיר גדול ומהמם, תחילה בלי שמן כמה דקות. לאחר מכן נוסיף שמן בכמות נדיבה.
  • כאשר השמן חם היטב נוסיף את התערובת שקצצנו במעבד המזון, ונצלה מעט. (החלוקה כאן חשובה כי התערובת הקצוצה תסמיך לנו את המרק בהמשך הבישול ויצא מעדן).
  • נוסיף את שאר התערובת עם השום וצולים עד שהעלים משנים את צבעם ומתכהים מעט.
  • נוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר ונכסה עם המכסה ואז נמתין שירתח ויבעבע.
  • בשלב זה נוסיף לימונים, כורכום, מלח, ופלפל שחור.
  • ניתן עוד חמש דקות לרתוח עם התבלינים, ואז נוסיף את הקובה חצי מהכמות תחילה.
  • כאשר החצי הראשון מתחיל לצוף מעל המים נוסיף את החצי השני. ונבשל כחצי שעה.

אופן הכנת מרק סלק:

  • נבשל את הסלקים לפני כחצי שעה ולאחר מכן נחתוך לקוביות.
  • נחמם סיר גדול ומהמם כמה דקות. נוסיף שמן בכמות נדיבה, ואז נוסיף את הסלקים השום ועלי המנגולד ונצלה כמה דקות.
  • בשלב זה נשים כף אחת של סוכר, ונכסה במים עד ל-¾ גובה הסיר.
  • נכסה במכסה ונותנים לו לרתוח ולבעבע.
  • בשלב זה נוסיף את הרסק, לימון, כף סוכר, מלח, ופלפל. וניתן לו לרתוח עוד מספר דקות.
  • נוסיף את הקובה, תחילה חצי מהכמות, וכאשר הם מתחילים לצוף מעלה, נוסיף את הכמות השנייה.
מתכון קובה
צילום: ליטל אשואל

מקור:  קובה (בצק, מליות ומרקים) – לבשל עם ליטל