הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

מתכון קובה

קבלו את המדריך להכנת קובה טעימה ומעולה.

קובה במרקם חלומי עם רכות מפתיעה במילוי בשר טחון .

מתכון קובה

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

הדפסה
מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
של: ליטל אשואל

ציוד

  • סיר
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק:

  • ¾ חבילה ג'ריש מושרית גרישה, כ-750 גרם, לשים בקערה לכסות במים ולהשרות חצי שעה
  • 4 כוסות סולת
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס מים

למליות:

מלית בשר טחון:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח

מלית סיסקה:

  • 1 קילו בשר מס' 2 חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 1 צרור כרפס
  • 4 גבעולי סלרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור
  • מלח

מרקים:

חמוסטה:

  • ½ צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • ½ צרור עלי סלק לטחון טוב במעבד מזון
  • שיני שום פרוסות מראש שלם
  • 2 לימונים סחוטים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

מרק סלק:

  • 5 סלקים הקטנים מוציאים יותר צבע ולכן מעדיפה אותם
  • שיני שום פרוסות מראש אחד
  • 1 חבילה עלי סלק ירוק
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף רסק
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 לימון סחוט

שלבי הכנה

להכנת הבצק :

  • ללוש את כל חומרי הבצק יחד למשך חמש דקות. הלישה הארוכה חשובה, ולשם כך מועדף להשתמש בקערה רחבה כדי שיהיה לי נוח וגם כדי שהידיים לא יתעייפו.
  • לכסות במגבת ונותנים מנוחה של חצי שעה!
  • מרגישים את ההבדל בעבודה עם בצק שמאפשרים לו לנוח לבין בצק שלא נח, לכן לא מומלץ לדלג על המנוחה.

להכנת מלית בשר טחון :

  • לחמם מחבת שתהיה חמה, ושמים מעט שמן (לא להגזים עם השמן כי אח"כ כמה שתנסו לסנן אותו הוא יעשה מקובה גיווץ').
  • לטגן את הבצל עד שמשחים, ומוסיפים את הבשר והתבלינים ואז מערבבים ומטגנים עד שמשחים מעט ולא לייבש!
  • בשתי הדקות האחרונות מוסיפים את הפטרוזיליה, אנחנו לא רוצים מחית. מקררים היטב לפני שממלאים, אם יש שמן עודף לסנן מעט.

להכנת מלית סיסקה:

  • לחמם סיר רחב עם שמן, כאן חשוב כן לא לקמצן בשמן. כשהשמן רותח מוסיפים לסיר את קוביות הבשר.
  • כעת אנחנו רק נסגור את הבשר מכל הכיוונים. נותנים לו חצי שעה מכל הכיוונים.
  • לאחר חצי שעה מוסיפים פלפל שחור בלבד! שום תבלין נוסף!
  • לתת לבשר עוד שעה להיצלות טוב טוב ולהשחים, בשלב הזה רואים איך הבשר מגיר מלא נוזלים.
  • להמשיך לצלות אותו עד שהנוזלים יצטמצמו לגמרי, ואז מוסיפים את הבצל.
  • חשוב מאוד! לאחר שהנוזלים יצטמצמו, תהיה תחושה שאין מה שימשיך לבשל את הבשר, אבל אם תמשיכו תראו איך שבשלב הזה הבשר יתחיל להפריש שומן והרבה!
  • להמשיך לצלות את הבשר עד שהוא משחים טוב טוב אך לא שרוף והשומן מצטמצם גם הוא. כל התהליך לוקח בערך שעתיים עד שעתיים וחצי.
  • להעביר את הבשר למעבד מזון, מוסיפים כרפס, סלרי, שום פלפל שחור ומלח, וטוחנים למרקם שערות. בשלב זה אפשר לטעום ולתקן טעמים.
  • למלאות את הקובה באיזו מלית שאנחנו מעדיפים. מומלץ לשמן טיפה את הידיים, זה מקל על הפתיחה של הבצק. תמיד מסובבים את הבצק עם האצבעות כך שתיווצר כיס במרכז שבו יכולים למלא.
  • חשוב שנמלא את הקובה בכמות יפה של בשר, כדי שלא יהיה יותר מדי בצק, אבל גם לא לפנק אותו יותר מידי כי אח"כ הוא יקרע לכם ולא מצליחים לסגור אותו.

להכנת מרק חמוסטה :

  • לחמם סיר גדול ומהמם, תחילה בלי שמן כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים שמן בכמות נדיבה.
  • כאשר השמן חם היטב מוסיפים את התערובת שקצצנו במעבד המזון, וצולים מעט. (החלוקה כאן חשובה כי התערובת הקצוצה תסמיך לנו את המרק בהמשך הבישול ויצא מעדן).
  • להוסיף את שאר התערובת עם השום וצולים עד שהעלים משנים את צבעם ומתכהים מעט.
  • להוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר ומכסים עם המכסה ואז ממתינים שירתח ויבעבע.
  • בשלב זה להוסיף לימונים, כורכום, מלח, ופלפל שחור.
  • לתת עוד חמש דקות לרתוח עם התבלינים, ואז מוסיפים את הקובה חצי מהכמות תחילה.
  • כאשר החצי הראשון מתחיל לצוף מעל המים מוסיפים את החצי השני. מבשלים כחצי שעה.

להכנת מרק סלק :

  • לבשל את הסלקים לפני כחצי שעה ולאחר מכן חותכים לקוביות.
  • לחמם סיר גדול ומהמם כמה דקות.
  • להוסיף שמן בכמות נדיבה, ואז מוסיפים את הסלקים השום ועלי המנגולד וצולים כמה דקות.
  • בשלב זה שמים כף אחת של סוכר, ומכסים במים עד ל-¾ גובה הסיר.
  • לכסות במכסה ונותנים לו לרתוח ולבעבע.
  • להוסיף את הרסק, לימון, כף סוכר, מלח, ופלפל. נותנים לרתוח עוד מספר דקות.
  • להוסיף את הקובה, תחילה חצי מהכמות, וכאשר הם מתחילים לצוף מעלה, להוסיף את הכמות השנייה.
מתכון קובה
צילום: ליטל אשואל

מקור:  קובה (בצק, מליות ומרקים) – לבשל עם ליטל