הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

המדריך להכנת קובה

קבלו מדריך להכנת קובה משגעת וטעימה שתמיד מתקבלת במרקם חלומי עם רכות מפתיעה.

ארוחה מלאה, טעימה, ומשביעה, שתמיד מחממת לכולם את הבטן ואת הלב. והטעם בלתי נשכח!

המדריך להכנת קובה

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

הדפסה
במרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
של: ליטל אשואל

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר רחב
  • מחבת

מרכיבים

לבצק:

  • ¾ חבילה ג’ריש מושרית גרישה, כ-750 גרם, לשים בקערה לכסות במים ולהשרות חצי שעה
  • 4 כוסות סולת
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס מים

למליות:

מלית בשר טחון:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור מעט
  • מלח קורט

מלית סיסקה:

  • 1 קילו בשר מס’ 2 חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 1 צרור כרפס
  • 4 גבעולי סלרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור מעט
  • מלח קורט

מרקים:

חמוסטה:

  • ½ צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • ½ צרור עלי סלק לטחון טוב במעבד מזון
  • שיני שום פרוסות מראש שלם
  • 2 לימונים סחוטים
  • כורכום לפי הטעם
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט

מרק סלק:

  • 5 סלקים הקטנים מוציאים יותר צבע ולכן מעדיפה אותם
  • שיני שום פרוסות מראש אחד
  • 1 חבילה עלי סלק ירוק
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף רסק
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 לימון סחוט

שלבי הכנה

להכנת הבצק :

  • ללוש את כל חומרי הבצק יחד למשך חמש דקות. הלישה הארוכה חשובה, ולשם כך מועדף להשתמש בקערה רחבה כדי שיהיה לי נוח וגם כדי שהידיים לא יתעייפו.
  • לכסות במגבת ונותנים מנוחה של חצי שעה!
  • נרגיש את ההבדל בעבודה עם בצק שמאפשרים לו לנוח לבין בצק שלא נח, לכן לא מומלץ לדלג על המנוחה.

להכנת מלית בשר טחון:

  • נחמם מחבת שתהיה חמה, ושמים מעט שמן (לא להגזים עם השמן כי אח”כ כמה שתנסו לסנן אותו הוא יעשה מקובה גיווץ’)
  • נטגן את הבצל עד שמשחים, ומוסיפים את הבשר והתבלינים ואז מערבבים ומטגנים עד שמשחים מעט ולא לייבש!
  • נוסיף בשתי הדקות האחרונות את הפטרוזיליה, אנחנו לא רוצים מחית. מקררים היטב לפני שממלאים, אם יש שמן עודף לסנן מעט.

להכנת מלית סיסקה:

  • נחמם סיר רחב עם שמן, כאן חשוב כן לא לקמצן בשמן. כשהשמן רותח מוסיפים לסיר את קוביות הבשר.
  • כעת אנחנו רק נסגור את הבשר מכל הכיוונים. נותנים לו חצי שעה מכל הכיוונים.
  • נוסיף לאחר חצי שעה פלפל שחור בלבד! שום תבלין נוסף!
  • ניתן לבשר עוד שעה להיצלות טוב טוב ולהשחים, בשלב הזה רואים איך הבשר מגיר מלא נוזלים.
  • נמשיך לצלות אותו עד שהנוזלים יצטמצמו לגמרי, ואז מוסיפים את הבצל.
  • חשוב מאוד! לאחר שהנוזלים יצטמצמו, תהיה תחושה שאין מה שימשיך לבשל את הבשר, אבל אם תמשיכו תראו איך שבשלב הזה הבשר יתחיל להפריש שומן והרבה!
  • נמשיך לצלות את הבשר עד שהוא משחים טוב טוב אך לא שרוף והשומן מצטמצם גם הוא. כל התהליך לוקח בערך שעתיים עד שעתיים וחצי.
  • נעביר את הבשר למעבד מזון, מוסיפים כרפס, סלרי, שום פלפל שחור ומלח, וטוחנים למרקם שערות.
  • בשלב זה ניתן לטעום ולתקן טעמים
  • נמלא את הקובה באיזו מלית שאנחנו מעדיפים.
  • כדאי לשמן טיפה את הידיים, זה מקל על הפתיחה של הבצק. תמיד מסובבים את הבצק עם האצבעות כך שתיווצר כיס במרכז שבו יכולים למלא.
  • חשוב מאוד שנמלא את הקובה בכמות יפה של בשר, כדי שלא יהיה יותר מדי בצק, אבל גם לא לפנק אותו יותר מידי כי אח”כ הוא יקרע לכם ולא מצליחים לסגור אותו.

להכנת מרק חמוסטה:

  • נחמם סיר גדול ומהמם, תחילה בלי שמן כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים שמן בכמות נדיבה.
  • כאשר השמן חם היטב נוסיף את התערובת שקצצנו במעבד המזון, וצולים מעט. (החלוקה כאן חשובה כי התערובת הקצוצה תסמיך לנו את המרק בהמשך הבישול ויצא מעדן).
  • נוסיף את שאר התערובת עם השום וצולים עד שהעלים משנים את צבעם ומתכהים מעט.
  • נוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר ומכסים עם המכסה ואז ממתינים שירתח ויבעבע.
  • נוסיף בשלב זה לימונים, כורכום, מלח, ופלפל שחור.
  • ניתן עוד חמש דקות לרתוח עם התבלינים, ואז מוסיפים את הקובה חצי מהכמות תחילה.
  • כאשר החצי הראשון מתחיל לצוף מעל המים מוסיפים את החצי השני. מבשלים כחצי שעה.

להכנת מרק סלק:

  • נבשל את הסלקים לפני כחצי שעה ולאחר מכן חותכים לקוביות.
  • נחמם סיר גדול ומהמם כמה דקות. מוסיפים שמן בכמות נדיבה, ואז מוסיפים את הסלקים השום ועלי המנגולד וצולים כמה דקות.
  • נשים בשלב זה כף אחת של סוכר, ומכסים במים עד ל-¾ גובה הסיר.
  • נכסה במכסה ונותנים לו לרתוח ולבעבע.
  • בשלב זה מוסיפים את הרסק, לימון, כף סוכר, מלח, ופלפל. נותנים לרתוח עוד מספר דקות.
  • נוסיף את הקובה, תחילה חצי מהכמות, וכאשר הם מתחילים לצוף מעלה, מוסיפים את הכמות השנייה.
המדריך להכנת קובה
צילום: ליטל אשואל

מקור:  קובה (בצק, מליות ומרקים) – לבשל עם ליטל

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם, בקבוצתה וגם בבלוג