דג סלמון אפוי בתנור, אחד הדגים האהובים.
דג מתובל בעשבי תיבול הכוללת אגוזים ופיסטוקים, לטעם מושלם.

דג סלמון בתנור פשוט וקל בציפוי מעלף
מנה בריאה מזינה וטעימה במיוחד
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 3 נתחי דג סלמון
- 2 שיני שום
- 1 כף פנקו פירורי לחם פנקו
- 5 כפות אגוזים ופיסטוקים טחונים
- 1 כפית טימין
- 1 כף חומץ
- שמן זית
- מלח גס קורט
שלבי הכנה
ניקיון הדג:
- נוציא מעט את הריח הדגי, נשים את נתחי הדג במים עם מעט חומץ ונשטוף היטב.
אופן הכנה:
- לייבש את הדג בעזרת נייר סופג ונניח בתבנית אפייה.
- למרוח את נתחי הדג בשמן זית ונפזר מעל את התערבות של האגוזים, הפיסטוקים, שום, מלח, תימין.
- לכסות בנייר אפייה ונאפה למשך 10 דקות.
- להסיר את נייר האפייה ונאפה לרבע שעה נוספת.
הערות וטיפים
מומלץ להגיש בתוספת אורז, תפוח אדמה או ירקות מאודים.

מקור: שרה יוסף
להשאיר תגובה