הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

דג סלמון בתנור פשוט וקל בציפוי מעלף

דג סלמון אפוי בתנור, אחד הדגים האהובים.

דג מתובל בעשבי תיבול הכוללת אגוזים ופיסטוקים, לטעם מושלם.

מתכון מתכון דג סלמון

דג סלמון בתנור פשוט וקל בציפוי מעלף

הדפסה
מנה בריאה מזינה וטעימה במיוחד
של: שרה יוסף

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 3 נתחי דג סלמון
  • 2 שיני שום
  • 1 כף פנקו פירורי לחם פנקו
  • 5 כפות אגוזים ופיסטוקים טחונים
  • 1 כפית טימין
  • 1 כף חומץ
  • שמן זית
  • מלח גס קורט

שלבי הכנה

ניקיון הדג:

  • נוציא מעט את הריח הדגי, נשים את נתחי הדג במים עם מעט חומץ ונשטוף היטב.

אופן הכנה:

  • לייבש את הדג בעזרת נייר סופג ונניח בתבנית אפייה.
  • למרוח את נתחי הדג בשמן זית ונפזר מעל את התערבות של האגוזים, הפיסטוקים, שום, מלח, תימין.
  • לכסות בנייר אפייה ונאפה למשך 10 דקות.
  • להסיר את נייר האפייה ונאפה לרבע שעה נוספת.

הערות וטיפים

מומלץ להגיש בתוספת אורז, תפוח אדמה או ירקות מאודים.
מתכון מתכון דג סלמון
צילום: שרה יוסף

מקור: שרה יוסף