מתכון להכנת דג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה .
דג סלמון, אפוי בתנור שיוצא טעים עסיסי ורך בטירוף.


דג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה
גד מעולה בחריפות מענגת
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 נתחי פילה של דג סלמון
- 5 פלפלים אדומים חריפים
- ½ צרור כוסברה
- 15 שיני שום
- 1 לימון
- ¾ כוס שמן
- פפריקה אדומה מתוקה לפי הטעם
- פפריקה אדומה חריפה לפי הטעם
- 1 כפית מלח גס
- כורכום קצת
שלבי הכנה
להכנת המרינדה:
- טוחנים חצי צרור כוסברה, פלפל אחד ו – 5 שיני שום במעבד מזון.
- נוסיף 3/4 כוס שמן.
- לתבל עם פפריקה אדומה מתוקה ומעט חריפה, פלפל שחור גרוס, כפית מלח גס וקצת כורכום.
הכנת הדג:
- לחמם קודם כל את התנור ל-200 מעלות.
- להניח את הנתחים של הסלמון בקערה ויוצקים לתוכה את המרינדה שהכנו. – עושים עיסוי לדג.
- מוסיפים את שיני השום שקילפנו,4 פרוסות לימון ו – 4 פלפלים אדומים חריפים, ומעסים טוב טוב.
- נעביר את הדג לתבנית ונכסה הכל היטב בנייר כסף.
- נכניס את התבנית המכוסה לתנור למשך 15 דקות.
- נוציא את הנייר כסף, ונאפה עוד 15 דקות נוספות.

מקור: Sivan Ben Zaken
אני הייתי מוסיף גם 1/2 כוס סילאן למרינדה.
היי יהודה,
תודה רבה על התגובה שלך 🙂
חצי כוס סילאן נשמע די הרבה לכמות הדג.
סילאן הוא ממתיק עם כמות סוכר גבוהה יחסית למייפל, למשל.