הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

דג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה

מתכון דג סלמון אפוי

מתכון להכנת דג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה .

דג סלמון, אפוי בתנור שיוצא טעים עסיסי ורך בטירוף.

מתכון דג סלמון אפוי
צילום: סיון בן זקן
מתכון דג סלמון אפוי

דג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה

הדפסה
גד מעולה בחריפות מענגת
של: סיון בן זקן

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 4 נתחי פילה של דג סלמון
  • 5 פלפלים אדומים חריפים
  • ½ צרור כוסברה
  • 15 שיני שום
  • 1 לימון
  • ¾ כוס שמן
  • פפריקה אדומה מתוקה לפי הטעם
  • פפריקה אדומה חריפה לפי הטעם
  • 1 כפית מלח גס
  • כורכום קצת

שלבי הכנה

להכנת המרינדה:

  • טוחנים חצי צרור כוסברה, פלפל אחד ו – 5 שיני שום במעבד מזון.
  • נוסיף 3/4 כוס שמן.
  • לתבל עם פפריקה אדומה מתוקה ומעט חריפה, פלפל שחור גרוס, כפית מלח גס וקצת כורכום.

הכנת הדג:

  • לחמם קודם כל את התנור ל-200 מעלות.
  • להניח את הנתחים של הסלמון בקערה ויוצקים לתוכה את המרינדה שהכנו. – עושים עיסוי לדג.
  • מוסיפים את שיני השום שקילפנו,4 פרוסות לימון ו – 4 פלפלים אדומים חריפים, ומעסים טוב טוב.
  • נעביר את הדג לתבנית ונכסה הכל היטב בנייר כסף.
  • נכניס את התבנית המכוסה לתנור למשך 15 דקות.
  • נוציא את הנייר כסף, ונאפה עוד 15 דקות נוספות.
מתכון דג סלמון אפוי
צילום: סיון בן זקן

מקורSivan Ben Zaken