הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

דג מרוקאי חריף עם חומוס

מתכון דג

מתכון של דג חריף עם חומוס גרגירים במיוחד לארוחת השבת.

מנה של דג עם חומוס, לארוחת השבת מעולה עם חלה טעימה כדי לטבול ברוטב!

מתכון דג

דג מרוקאי חריף עם חומוס

הדפסה
דג מעולה וטעיםַ במיוחד לארוחת שבת!
של: שושנה אלון

ציוד

  • סיר רחב

מרכיבים

  • 6 חתיכות דג מושט
  • שמן
  • 5-6 שיני שום
  • 3-4 פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים
  • 2 עגבניות
  • 1 חופן כוסברה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח קורט
  • מרק עוף מעט
  • גרגירי חומוס מושרה לילה לפני, או מקופסת שימורים ( לפי הטעם)
  • כורכום לפי הטעם
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

שלבי הכנה

  • בסיר נחמם מעט שמן להוסיף שיני שום, פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים, עגבניות חתוכים לפלחים, כוסברה קצוצה -נטגן קלות ונניח את הדג מעל.
  • להכין בקערה פפריקה מתוקה או חריפה, מעט מלח וטיפה מרק עוף, כורכום, פלפל לבן ופלפל שחור מעט, ושמן – לערבב הכל היטב ולשפוך מעל הדג.
  • להוסיף מים קרים מהברז עד גובהה של הדג.
  • לפזר כוסברה מעל ולהביא לרתיחה, לכסות את הסיר.
  • כשזה כבר רותח, להוסיף את גרגירי החומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים למי שאוהב).
  • להנמיך את האש לבנונית עד לצמצום הרוטב.
  • להנמיך לנמוך עד לגמר הבישול. (מכסים ומבשלים במשך כ- 15-20 דקות.)
מתכון דג
צילום: שושנה אלון

מקורשושנה אלון