הדג המרוקאי החריף הוא מאכל נפוץ במיוחד בישראל והגיע במקור מיוצאי צפון אפריקה. מנה שמוגשת בדרך כלל עם לחם טרי או חלה.
נשמע מעניין? אז קבלו מתכון לדג מרוקאי חריף, קל להכנה והכי אהוב על ידי האורחים אז קדימה מתחילים!
דג מרוקאי חריף הכי קל וטעים
ציוד
- סיר גדול
- נייר כסף
מרכיבים
- 6-7 חתיכות דג מושט
- 2 יחידות גמבות פרוסות
- 1 פלפל חריף ירוק פרוס
- 2-3 עגבניות בשלות פרוסות
- ½ ראש שום פרוס
- 1 צרור כוסברה פרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית פפריקה חריפה
- 2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא
- ½ כפית כורכום
- ¼ כף מלח
- ½ כפית אבקת מרק
- ½ כוס מים
- ¼ כוס שמן
שלבי הכנה
- נשים את הגמבות, השום, ¾ צרור כוסברה קצוצה, הפול, העגבניות והפלפל חריף בתחתית הסיר, ונסדר מעל את הדגים.
- נערבב את הפפריקה, הכורכום, המלח, השמן והמים.
- נשפוך מעל הדגים ונפזר את שאר הכוסברה הקצוצה.
- נכסה בנייר כסף ונאפה בתנור שחומם מראש על 200° כחצי שעה.
מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון | יוטיוב
להשאיר תגובה