מתכון למנת דג אמנון בתנור – מנה חגיגית, טעימה ומיוחדת במינה!
לראש השנה, לתשעת הימים, לימים שרוצים מנה קלילה, לערב שבת או לכל חג.
דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
- 1 דלעת ערמונים חתוכה לעיגולים מוציאים את הליבה
לרוטב:
- 7-9 שיני שום קלופות
- 1 פלפל חריף במידה ואוהבים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1 לימון סחוט
- מלח
- פלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שאטה
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל200 מעלות. חורצים את הדג ל-3 חריצים.
- להניח במרכז התבנית ומסדרים מסביב את כל הירקות.
הכנת הרוטב:
- נערבב את כל התיבול – הלימון, הירוקים והשמן, היטב ושופכים על כל התבנית.
- נעזרים בכפפה ומעסים היטב את הדג והירקות.
- נעביר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם כיסוי של נייר אפייה/נייר כסף.
- אחרי כ-40 דקות פותחים את הדג ואופים לעוד 20 דק ללא כיסוי.
הערות וטיפים
ניתן להגיש את הדג כבר עם הכלי מראש ישירות לשולחן.
מקור: חיה ללונק
מוזמנים לעקוב גם בדף Chaya Lelonek | באינסטגרם @chayaleloneck | בטיקטוק | לקייטרינג, מגשי אירוח ועוד: 0549572933
להשאיר תגובה