הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל

מתכון דג אמנון חגיגי

מתכון למנת דג אמנון בתנור – מנה חגיגית, טעימה ומיוחדת במינה!

לראש השנה, לתשעת הימים, לימים שרוצים מנה קלילה, לערב שבת או לכל חג.

מתכון דג אמנון חגיגי
צילום: חיה לנולק
מתכון דג אמנון חגיגי

דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל

הדפסה
הכנה קלילה למנה חגיגית וטעימה
של: חיה לנולק

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 דלעת ערמונים חתוכה לעיגולים מוציאים את הליבה

לרוטב:

  • 7-9 שיני שום קלופות
  • 1 פלפל חריף במידה ואוהבים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 לימון סחוט
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שאטה

שלבי הכנה

  • לחמם תנור ל200 מעלות. חורצים את הדג ל-3 חריצים.
  • להניח במרכז התבנית ומסדרים מסביב את כל הירקות.

הכנת הרוטב:

  • נערבב את כל התיבול – הלימון, הירוקים והשמן, היטב ושופכים על כל התבנית.
  • נעזרים בכפפה ומעסים היטב את הדג והירקות.
  • נעביר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם כיסוי של נייר אפייה/נייר כסף.
  • אחרי כ-40 דקות פותחים את הדג ואופים לעוד 20 דק ללא כיסוי.

הערות וטיפים

המתכון מתאים לדג אחד שלם, ניתן להכפיל.
ניתן להגיש את הדג כבר עם הכלי מראש ישירות לשולחן.
מתכון דג אמנון חגיגי
צילום: חיה לנולק

מקור: חיה ללונק

מוזמנים לעקוב גם בדף Chaya Lelonek | באינסטגרם @chayaleloneck | בטיקטוק | לקייטרינג, מגשי אירוח ועוד: 0549572933