הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

דג אמנון בתנור בטעם משובח

מתכון פילה מושט

מתכון מוצלח יותר לדג אמנון בתנור מופלא וקל, טעים ומזין!

דג אמנון בתנור או פילה מושט בתנור ייתן לכם ביס עסיסי ורך של דג בשרני ומשובח.

מתכון פילה מושט

דג אמנון בתנור על מצע גרגירי חומוס ותפוחי אדמה

הדפסה
מנה יפהפייה, קלה ומשביעה בטירוף
של: איטל איטלי

ציוד

  • סיר רחב עם ידיות ברזל

מרכיבים

  • דגי מושט בוואקום ללא עור מופשרים ומומלחים במלח ולימון חצי שעה
  • 3 פלפלים קטנים שאטה מי שלא אוהב חריף – אפשר לוותר
  • 1 קופסה גרגרי חומוס מבושלים 400 גרם
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור כוסברה
  • תפו"א חתוכים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 שיני שום

שלבי הכנה

  • בסיר רחב נניח את שיני השום, תפוחי האדמה, החומוס והשאטה, ונטגן 3-4 דקות עם שמן זית.
  • לערבב ונוסיף את הכוסברה, השמיר, התבלינים ומעט מים רותחים ונבשל 5 דקות. נכניס לתנור חם 180 מעלות רגיל.
  • בינתיים ניקח את דגי המושט, נזלף עליהם שמן זית, נעסה אותם עם מלח ופלפל שחור גרוס, נצרוב אותם קלות ובעדינות על מחבת חמה באש נמוכה (חשוב שהמחבת תהיה איכותית כדי שהדג לא ידבק)
  • לצרוב 2 דקות כל צד, נקרר מעט ואז נרים עם תרווד רחב ונניח בסיר התנור על תפוחי האדמה. אין צורך לערבב. נאפה כ-30-40 דקות.
  • כשמוכן נניח על הצלחת קודם כל את החומוס, על זה את הדג ומהצד תפוחי אדמה, כי הדג טעים כשהוא מגיע על מצע של רוטב ולא נמצא בתוך הרוטב עצמו.
מתכון פילה מושט
צילום: איטל איטלי

מקור: דג אמנון בתנור – איטל איטלי