הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

ג’חנון נדיר ומיוחד (אחד הטעימים שיש)

מתכון ג'חנון

מתכון של ג’חנון נדיר ומיוחד, טעים ברמות אחרות.

ג’חנון ברכות משגעת צבע מגרה עם אווריריות ומופלאה.

מתכון ג'חנון
צילום: דורית כהן
מתכון ג'חנון

ג’חנון אחד הטעימים שיש

הדפסה
רכות ואווריריות חלומית עם טעם מושלם
של: דורית כהן

ציוד

  • סיר ג’חנון
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 1 כף גדושה דבש טהור
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2 – 2 ½ כוסות מים פושרים
  • ¾ כף מלח
  • ¼1 חבילות מרגרינה 250 גרם
  • שמן קנולה

שלבי הכנה

  • ראשית בקערת המיקסר נשים את כל מרכיבי הבצק לפחות למשך 10 דקות – קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש, מלח ומים פושרים (מתחילים עם שתי כוסות ומוסיפים במידת הצורך עוד חצי כוס).
  • ניתן להוסיף עוד כף אחת סוכר מי שאוהב יותר מתוק.
  • יש להקפיד לא לוותר על הדבש, הוא זה שנותן צבע מעלף לג׳חנון.
  • אחרי שלשים את הבצק, ניתן לו מנוחה של כ-40 דקות.
  • לאחר מכן נקרוץ לכדורים, בערך 15 (תלוי בגודל).
  • נעסה כל כדור בצק בשמן קנולה בנדיבות.
  • נסדר את כל הכדורים במגש ואז נכסה בניילון נצמד לפחות לחמש שעות.
  • לאחר חמש שעות ניקח כדור, נשמן משטח עבודה ונרדד אותו עד לשקיפות עם מערוך. אין צורך בעבודת ידיים.
  • נניח בנדיבות מרגרינה על כל עלה מרודד ונתחיל לגלגל אותו לכמה שיותר גלגולים.
  • את המרגרינה ניתן להמיס או להשתמש בה כמוני כשהיא רכה מאוד.
  • נסדר את הג׳חנונים בסיר ג’חנון בצורת שתי וערב.
  • נרפד את הסיר קודם בנייר אפייה ונשמן אותו במרגרינה.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-110 מעלות למשך לפחות 10 שעות.
מתכון ג'חנון
צילום: דורית כהן

מקור: ג’ח‎נון נדיר – דורית כהן