מתכון של ג’חנון נדיר ומיוחד, טעים ברמות אחרות.
ג’חנון ברכות משגעת צבע מגרה עם אווריריות ומופלאה.
ג’חנון אחד הטעימים שיש
רכות ואווריריות חלומית עם טעם מושלם
ציוד
- סיר ג’חנון
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כף גדושה דבש טהור
- 2-3 כפות סוכר
- 2 – 2 ½ כוסות מים פושרים
- ¾ כף מלח
- ¼1 חבילות מרגרינה 250 גרם
- שמן קנולה
שלבי הכנה
- ראשית בקערת המיקסר נשים את כל מרכיבי הבצק לפחות למשך 10 דקות – קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש, מלח ומים פושרים (מתחילים עם שתי כוסות ומוסיפים במידת הצורך עוד חצי כוס).
- ניתן להוסיף עוד כף אחת סוכר מי שאוהב יותר מתוק.
- יש להקפיד לא לוותר על הדבש, הוא זה שנותן צבע מעלף לג׳חנון.
- אחרי שלשים את הבצק, ניתן לו מנוחה של כ-40 דקות.
- לאחר מכן נקרוץ לכדורים, בערך 15 (תלוי בגודל).
- נעסה כל כדור בצק בשמן קנולה בנדיבות.
- נסדר את כל הכדורים במגש ואז נכסה בניילון נצמד לפחות לחמש שעות.
- לאחר חמש שעות ניקח כדור, נשמן משטח עבודה ונרדד אותו עד לשקיפות עם מערוך. אין צורך בעבודת ידיים.
- נניח בנדיבות מרגרינה על כל עלה מרודד ונתחיל לגלגל אותו לכמה שיותר גלגולים.
- את המרגרינה ניתן להמיס או להשתמש בה כמוני כשהיא רכה מאוד.
- נסדר את הג׳חנונים בסיר ג’חנון בצורת שתי וערב.
- נרפד את הסיר קודם בנייר אפייה ונשמן אותו במרגרינה.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-110 מעלות למשך לפחות 10 שעות.
מקור: ג’חנון נדיר – דורית כהן
מי משתמש במרגרינה היום?
סתימת עורקים מובטחת
היי,
אפשר להמיר לשמן (רק לשים שליש פחות בכמות).
בהצלחה!
אם לא מוסיפים שמרים למה צריך להשאיר את הבצק ל5 שעות? וגם בהתחלה ל40 דקות?
היי סמדר,
במשך השעות האלה הבצק בעצם סופח את הדבש והשמן וזה מה שנותן לו את הטעם המיוחד שלא יהיה ניתן לקבל אותו אם מכינים את הג’חנון מייד.
בהצלחה!
לא ברור, האם ה 250 גר מרגרינה, היא חלק מהבצק כלומר- במיקסר יחד עם כל המרכיבים, או משמשת למריחה על הבצק ברידוד?!
היי סער,
המרגרינה למריחה בלבד.
בהצלחה!
אפשר להשתמש בחמטה?
היי בלהה,
בטח, תמיד 🙂
פעם היה מרגרינה, היום משתמש בקנולה, ממש מעט, רידוד/מתיחה של הבצק עד שקיפות חמישית מעובי רידוד מערוך, כמו של אמא..
היי אורן,
תודה על הטיפים! 🙂
האם אפשר להשתמש בחמאה ,במקום במרגרינה ?
היי שושי,
תמיד! בהצלחה 🙂
תשמעו עשיתי לכבוד שבת בדיוק לפי המתכון גם לפי הזמנים דבר כזה לא אכלתי מעולם המשפחה היו בטוחים שזה קנוי תודה רבה על המתכון
היי פינחס,
הכי טעים בבית!! שמחים מאוד שנהניתם מהמתכון, ואתה מוזמן גם להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
אפשר עם קמח כוסמין ?
היי אפי,
אפשר בהחלט!