מתכון של גוז’גיז’ה – סמבוסק בוכרי ממכר – כיסוני בשר קצוץ היישר מהמטבח הבוכרי! ממש כמו של סבתא שיעלה בכם נוסטלגיה מהילדות!
כשאני רוצה לפנק את הילדים במיוחד אני מכינה גוז’גיז’ה, סמבוסק בוכרי ממכר במילוי בשר קצוץ, וזה נטרף בשניות.
אפשר עם בשר טחון? אפשר, שיהיה בטחינה גסה עם ועם שומן, יוצא פצצה. |
האם אפשר להכין ולהקפיא לא אפוי וכשארצה להוציא להפשרה ולאפות? כן, אני עושה כמות ומקפיאה. |
לא שמים שמרים? לא. |
את הביצה לתוך הבצק או זה רק למעלה עם השומשום? לתוך הבצק ביצה וגם למעלה ביצה. |
את המילוי בערך כף את שמה? קצת יותר, .שהמאפה לא יהיה ריק. |
גוז’גיז’ה – מתכון לסמבוסק בשר בוכרי
ציוד
- מידה: כוס חד פעמי קר
מרכיבים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף מלח
- סוכר מעט
- ½ כוס שמן
- חומץ מעט
- 1 כוס מים
- 1 ביצה
מילוי:
- 8 בצלים גדולים קצוצים
- 1 קילו בשר עם שומן קצוץ – אפשר מס 2 – כבש מומלץ
- פלפל שחור לפי הטעם
- מלח קורט
- כמון לפי הטעם
למריחה על הבצק:
- 1 ביצה
שלבי הכנה
למילוי:
- נקצוץ את הבצלים נוסיף את הבשר נתבלן בפלפל מלח וכמון לפי טעם (כמון לא חייב). טועמים ומתקנים תיבול.
לבצק:
- נערבב את מרכיבי הבצק – אפשר ואפילו מומלץ להוסיף טיפה חומץ.
- נוסיף מים לפי הצורך (בערך כוס 1 חד פעמית חם מים) לאט לאט, עד לקבלת בצק נוח ואחיד.
- נעטוף בניילון נצמד ונשאיר לנוח שעה.
- נחלק את הבצק לכ-20 כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג.
- נשמן משטח עבודה ואת כל כדור בצק נרדד לעיגול שטוח. נשים כ-50 גרם מהמילוי ונסגור בצורת משולש.
- נרפד תבנית בנייר אפייה, ונסדר את הגוז'גיז'ה עם רווחים, נבריש בביצה טרופה ונפזר שומשום מעל.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה או שהם משחימים.
מקור: Larisa Bangiev
לא הבנתי. חסרים שלבים במתכון
תודה על התגובה דגנית, המתכון תוקן וסודר ועכשיו יותר הולם לסטנדרטים שאנחנו מכוונים אליהם באתר, ומקווים שעכשיו הכל הרבה יותר ברור, תודה ובתיאבון!
להכניס בשר נא ? איך ממלאים? מתכון לא אפוי
תודה על התגובה גאי, המתכון תוקן וסודר ועכשיו יותר הולם לסטנדרטים שאנחנו מכוונים אליהם באתר, ומקווים שעכשיו הכל הרבה יותר ברור, תודה ובתיאבון!
האם צריך לטגן את הבשר לפני או שמכניסים אותו ככה טרי
היי רינת,
לא מטגנים לפני. בהצלחה!
חצי מתכון?????
תודה על התגובה, המתכון תוקן וסודר ומקווים שעכשיו הכל הרבה יותר ברור, תודה ובתיאבון!
אפשר להשתמש בבצק ללא גלוטן
היי איילה,
האם מדובר בבצק שאת מכינה?
איך מרדדים לעיגול ויוצא משולש?
היי שירלי,
מקפלים פנימה שתי כנפיים גדולות בחלק העליון של העיגול, ואחר כך מקפלים כנף אחת קטנה למטה בבסיס.
בהצלחה!
נראה ונשמע מוי מושלם
אנסה בלי נדר בהקדם האפשגין מבחינת תודה רבה
היי רות,
מחכים לעדכון!!