הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

גוז’גיז’ה – מתכון לסמבוסק בשר בוכרי

מתכון גוז'גיז'ה

מתכון של גוז’גיז’ה – סמבוסק בוכרי ממכר – כיסוני בשר קצוץ היישר מהמטבח הבוכרי! ממש כמו של סבתא שיעלה בכם נוסטלגיה מהילדות!

כשאני רוצה לפנק את הילדים במיוחד אני מכינה גוז’גיז’ה, סמבוסק בוכרי ממכר במילוי בשר קצוץ, וזה נטרף בשניות.

אפשר עם בשר טחון?
אפשר, שיהיה בטחינה גסה עם ועם שומן, יוצא פצצה.
האם אפשר להכין ולהקפיא לא אפוי וכשארצה להוציא להפשרה ולאפות?
כן, אני עושה כמות ומקפיאה.
לא שמים שמרים?
לא.
את הביצה לתוך הבצק או זה רק למעלה עם השומשום?
לתוך הבצק ביצה וגם למעלה ביצה.
את המילוי בערך כף את שמה?
קצת יותר, .שהמאפה לא יהיה ריק.
מתכון גוז'גיז'ה

גוז’גיז’ה – מתכון לסמבוסק בשר בוכרי

הדפסה
מתכון של גוז’גיז’ה – סמבוסק בוכרי ממכר – כיסוני בשר קצוץ היישר מהמטבח הבוכרי!
של: לריסה אברמוב

ציוד

  • מידה: כוס חד פעמי קר

מרכיבים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף מלח
  • סוכר מעט
  • ½ כוס שמן
  • חומץ מעט
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה

מילוי:

  • 8 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 קילו בשר עם שומן קצוץ – אפשר מס 2 – כבש מומלץ
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח קורט
  • כמון לפי הטעם

למריחה על הבצק:

  • 1 ביצה

שלבי הכנה

למילוי:

  • נקצוץ את הבצלים נוסיף את הבשר נתבלן בפלפל מלח וכמון לפי טעם (כמון לא חייב). טועמים ומתקנים תיבול.

לבצק:

  • נערבב את מרכיבי הבצק – אפשר ואפילו מומלץ להוסיף טיפה חומץ.
  • נוסיף מים לפי הצורך (בערך כוס 1 חד פעמית חם מים) לאט לאט, עד לקבלת בצק נוח ואחיד.
  • נעטוף בניילון נצמד ונשאיר לנוח שעה.
  • נחלק את הבצק לכ-20 כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג.
  • נשמן משטח עבודה ואת כל כדור בצק נרדד לעיגול שטוח. נשים כ-50 גרם מהמילוי ונסגור בצורת משולש.
  • נרפד תבנית בנייר אפייה, ונסדר את הגוז'גיז'ה עם רווחים, נבריש בביצה טרופה ונפזר שומשום מעל.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה או שהם משחימים.
מתכון גוז'גיז'ה
צילום: לריסה אברמוב

מקור: Larisa Bangiev