גביניות שמרים הכי מושלמות שיש להגשה! מתכון קל ומהיר להכנת המאפה הכי מפנק לחג, לשבת ובכלל לפתוח איתו יום חדש! גביניות מבצק נדיר ומלית גבינה עשירה, שלא תמצאו כאלה באף מאפייה! לפינוק מקסימלי מומלץ להכין פעם בשבוע!
גביניות מבצק שמרים מפנק
מתכון קל ומהיר להכנת מאפה גביניות ממכר במיוחד
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
שלב ראשון
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כף קמח
- ½ כוס מים חמימים
שלב שני
- 50 גרם נטורינה מומסת
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה + 1 חלבון
- 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
- 3 כוסות קמח
למלית:
- 1 חבילה גבינת “טוב טעם”
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 גביע גבינה לבנה או קוטג’ 250 גרם
- 1 כף קורנפלור
שלבי הכנה
- מערבבים בקערה שמרים, סוכר, קמח וחצי כוס מים חמימים. וכסים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את הנטורינה, חצי כוס סוכר, שקית סוכר וניל, ביצה שלמה פלוס חלבון, 2 כפות שמנת חמוצה ו-3 כוסות קמח.
- לשים היטב את הבצק, מקמחים מעט ומתפיחים לשעה.
- מרדדים את הבצק למלבן ענקי, ומורחים מלית על כולו (אפשר גם להוסיף צימוקים).
- מגלגלים לרולדה ארוכה, ובעזרת חוט חותכים חתיכות ברוחב של 2-3 ס”מ.
- טובלים את החלק התחתון באבקת סוכר, ומניחים בתבנית להתפחה של 20 דקות.
- מורחים מעל את החלמון ששמרנו עם יתרת השמנת החמוצה / יוגורט.
- אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- מפזרים אבקת סוכר מעל.
מקור: גביניות שמרים שמנמנות – חגית אלקבץ
להשאיר תגובה