קבלו מתכון להכנת גביניות שמרים נדירות ושמנמנות.
גביניות מבצק חלומי, רך וארומטי, במלית גבינה.
גביניות שמרים משגעות
בצק מעולה עם מלית עשירה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
שלב ראשון:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כף קמח
- ½ כוס מים חמימים
שלב שני:
- 50 גרם נטורינה מומסת ¼ חבילה
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 ביצה + 1 חלבון
- 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
- 3 כוסות קמח
למלית:
- 1 חבילה גבינת "טוב טעם" 200 גרם
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 גביע גבינה לבנה / קוטג' 250 גרם
- 1 כף קורנפלור
שלבי הכנה
- להכניס לקערה את הכף שמרים, כף סוכר, כף קמח וחצי כוס מים חמימים.
- לערבב ואז לכסות למשך 10 דקות.
- להוסיף את הנטורינה, חצי כוס סוכר, שקית סוכר וניל, ביצה שלמה פלוס חלבון, 2 כפות שמנת חמוצה ו-3 כוסות קמח.
- ללוש היטב את הבצק, מקמחים מעט ומתפיחים לשעה.
- לרדד את הבצק למלבן ענקי, ומורחים מלית על כולו (אפשר גם להוסיף צימוקים).
- לגלגל לרולדה ארוכה, ובעזרת חוט חותכים חתיכות ברוחב של 2-3 ס"מ.
- לטבול את החלק התחתון באבקת סוכר, ומניחים בתבנית להתפחה של 20 דקות.
- למרוח מעל את החלמון ששמרנו עם יתרת השמנת החמוצה / יוגורט.
- להכניס לאפייה רגילה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- לפזר אבקת סוכר מעל.
מקור: פאי שוקולד מתכון מאת: חגית אלקבץ
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב: חגית אלקבץ – מתכונים שכולם אוהבים | גם בקבוצה | יוטיוב | באינסטגרם | בטיקטוק
להשאיר תגובה