מתכון לגביניות גבינה מעולות ויפות תוצרת בית במתכון קל וקליל.
יוצאות מבריקות ושזופות במלית גבינה עשירה.

גביניות שמרים ביתיות יפייפיות וטעימות
מתכון מעולה לגביניות איכותיות
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ½ קילו קמח
- ½ כוס סוכר
- 1 כף שמרים
- 1 כוס חלב פושר
- 100 גרם חמאה רכה 1 חבילה
- 1 ביצה
למילוי:
- 1 גביע גבינה לבנה 250 גרם אני משתמשת בגבינת שמנת.
- מעט גרידת לימון
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כף גדושה פודינג וניל
- ¼ כוס סוכר
שלבי הכנה
- ללוש את הכל ביחד במיקסר עד לבצק אחיד. אפשר גם ללוש בידיים.
- להניח להתפחה לפחות שעה, אפשר גם להתפיח כמה שעות במקרר.
- לחלק את הבצק ל-2, ולרדד על משטח מקומח.
- למלא בכפית במילוי. (למילוי – נערבב את החומרים יחד).
- לרדד את הבצק למלבן גדול, ולחתוך ממנו משולשים, כ-10 יחידות מבצק אחד.
- להניח כפית וחצי מהמילוי לרוחב הבצק בקצה למטה ומלמעלה עד המילוי כמעט.
- לחרוץ עם סכין 3 פסים, לגלגל ולסגור קצוות.
- למרוח ביצה מהולה במים מעל ולהניח אותם על נייר אפייה במרחקים אחד מהשני כי הם תופחים. להתפיח 40 דקות.
- לאפות ב-180 מעלות עד להזהבה , כ-25 דקות.

מקור: חני קונאשווילי
יש תמונות לביצוע המילוי לא הבנתי