קבלו מתכון פשוט וברור של גביניות רכות ומדהימות, במילוי מטריף. באחריות!
מתכון מדויק להפליא והגביניות יוצאות טעימות הרבה יותר מאלו הקנויות במאפייה.
גביניות לשבועות
בצק שמרים פריך במיוחד במילוי גבינה קטיפתית ומפנקת!
ציוד
- כוס חד פעמי שקופה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ¼3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼ כוס סוכר
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה – 1 חבילה
- ⅓ כוס חלב
- ¼ כפית מלח
למלית גבינה:
- 1 חבילה גבינת טוב טעם או כנען 500 גרם
- 2 חלמונים
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 20 גרם חמאה מומסת
למי סוכר:
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס מים
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- שמים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים יבשים, והסוכר ולערבב ביחד.
- להוסיף 2 ביצים חמאה רכה ושליש והחלב – ללוש ביד או במיקסר 6 דקות.
- להוסיף את המלח וללוש עוד 5 דקות עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק – לא להיבהל זה מצוין (אם לא רך נוסיף טיפונת חלב).
- לפזר חופן קמח בדפנות הקערה ולהרים אותו ובטפיחות עלייו נעשה כדור.
- לעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים או יותר ואפשר לילה.
- להוציא מהמקרר ולחלק לשניים.
- לפזר קמח על משטח ועל הבצק ולרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני לשמור במקרר עד העבודה עליו.
- הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד אתו.
- לחתוך מרובעים ולשים כפית גדושה ממלית הגבינה.
- להבריש את שוליי המרובע בטיפונת מים ולסגור קצוות נגדיות מעל המלית וממש להדביק בצק לבצק שלא ייפתחו!
- להניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
- למרוח עם ביצה עם כפית חלב.
- להכניס לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות על תוכנית אפיה רגילה במשך 35 דקות או עד שהבצק זהוב (אבל לא שחום).
למי סוכר:
- לבשל 6 דקות על הגז את הסוכר והמים ולהבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.
למלית גבינה:
- לערבב טוב את הגבינה עם החלמונים סוכר הוניל והסוכר הרגיל אינסטנט והחמאה מומסת.
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
בפירוט המלית כתוב 2 חלמונים ובאופן הכנת המלוי כתוב חלבונים – מה נכון?
היי עפרה,
זו טעות, הכוונה הייתה לחלמונים כפי שמופיע ברשימת המצרכים.
תודה רבה ששמת לב וכתבת לנו!
במתכונים, לדעתי יש לרשום בראש המתכון, כמות הגביניות/בורקסים או כל דבר אחר וזאת כדי לדעת בערך איך לחלק את הבצק וגם אם להפחית או להוסיף כמויות במידה ורוצים יותר או פחות.
היי אסתי,
ייצאו לך בערך 12 יחידות. אפשר להכין אותן קטנות או גדולות יותר לפי העדפה אישית.
בהצלחה ושבת שלום!
האם ניתן להמיר את הסוכר וניל בתמצית וניל?
היי נטלי,
אכן כן, בהצלחה!
היי,
לאיזה עובי לרדד, אורך, רוחב. מה גודל הריבוע ?
תודה
היי רון,
מרדדים לעובי של רבע ס”מ וחותכים 12 ריבועים שווים (מספיק לפי העין).
בהצלחה ושבת שלום!
נשמע טוב
היי שושנה,
מחכים לעדכון אחרי שתכיני 🙂
בהצלחה ושבת שלום!!
האם ניתן להכין עם גבינה רגילה?
היי מירי,
אם את מתכוונת לגבינה לבנה, עדיף שלא. היא לא תחזיק באפייה ותהפוך לנוזלית לגמרי.
בהצלחה