הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

גביניות רכות ומדהימות במילוי מטריף

מתכון גביניות

קבלו מתכון פשוט וברור של גביניות רכות ומדהימות, במילוי מטריף. באחריות!

מתכון מדויק להפליא והגביניות יוצאות טעימות הרבה יותר מאלו הקנויות במאפייה.

מתכון גביניות

גביניות לשבועות

הדפסה
בצק שמרים פריך במיוחד במילוי גבינה קטיפתית ומפנקת!
של: מלי מאירוב

ציוד

  • כוס חד פעמי שקופה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • ¼3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה – 1 חבילה
  • כוס חלב
  • ¼ כפית מלח

למלית גבינה:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם או כנען 500 גרם
  • 2 חלמונים
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 20 גרם חמאה מומסת

למי סוכר:

  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • שמים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים יבשים, והסוכר ולערבב ביחד.
  • להוסיף 2 ביצים חמאה רכה ושליש והחלב – ללוש ביד או במיקסר 6 דקות.
  • להוסיף את המלח וללוש עוד 5 דקות עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק – לא להיבהל זה מצוין (אם לא רך נוסיף טיפונת חלב).
  • לפזר חופן קמח בדפנות הקערה ולהרים אותו ובטפיחות עלייו נעשה כדור.
  • לעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים או יותר ואפשר לילה.
  • להוציא מהמקרר ולחלק לשניים.
  • לפזר קמח על משטח ועל הבצק ולרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני לשמור במקרר עד העבודה עליו.
  • הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד אתו.
  • לחתוך מרובעים ולשים כפית גדושה ממלית הגבינה.
  • להבריש את שוליי המרובע בטיפונת מים ולסגור קצוות נגדיות מעל המלית וממש להדביק בצק לבצק שלא ייפתחו!
  • להניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
  • למרוח עם ביצה עם כפית חלב.
  • להכניס לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות על תוכנית אפיה רגילה במשך 35 דקות או עד שהבצק זהוב (אבל לא שחום).

למי סוכר:

  • לבשל 6 דקות על הגז את הסוכר והמים ולהבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.

למלית גבינה:

  • לערבב טוב את הגבינה עם החלמונים סוכר הוניל והסוכר הרגיל אינסטנט והחמאה מומסת.
מתכון גביניות
צילום: מלי מאירוב

מקורמלי מאירוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב