הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

גביניות בריוש מפנקות ומרשימות (+ סרטון)

גביניות בריוש

גביניות בריוש מבצק נדיר משגע ומלית גבינה מפנקת יכולות להיות עכשיו אצלכם על שולחן הארוחה! מתכון פשוט ויש גם סרטון הכנה ולא תאמינו איזה חלומיות הן! גביניות משגעות שמכינים כשבאמת רוצים להתפנק ולפנק את המשפחה!

גיביניות בריוש

גביניות בריאות מפנקות וטעימות

הדפסה
מתכון פשוט לגביניות בריוש מטריפות ומפנקות
של: מירי פיצ’חדזה

מרכיבים

לבצק בריוש:

  • 250 מ”ל חלב מחומם מעט במיקרו
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים L
  • 80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה
  • קורט מלח
  • 600 גרם קמח

לתערובת גבינה- לערבב היטב את כל החומרים ולהכניס למקרר:

  • 250 גרם גבינת כנען / חבורה
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 ביצה
  • 5 כפות סוכר או יותר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות פודינג וניל
  • לבחירה צימוקים וחמוציות להשרות במים חמים כ-½ שעה, לסנן קולהוסיף כמה טיפות של תמצית רום מעל

שלבי הכנה

  • מערבבים בקערת מיקסר חלב, סוכר והשמרים ביחד ומניחים בצד למשך 15 דקות.
  • מוסיפים שתי הביצים ומלח ומערבבים.
  • מוסיפים חצי קילו הקמח (לא את כולו) ומעבדים את הבצק כ2 דק עד שהקמח נבלע, ואז מוסיפים את שאר הקמח, מעבדים, מוסיפים את החמאה ולשים כ5 דקות.
  • מעבירים לשיש ולשים ביד כ-2-3 דקות.
  • בקערה משומנת מעט מעבירים את הבצק להתפחה של שעה עד שעה וחצי.
  • מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. נקמח את השיש ונרדד כל כדור לעגול בקוטר של 6 ס”מ.
  • ממלאים כל עגול בכף תערובת גבינה, ואז לאסוף את השוליים ולסגור לכדור. ככה עם שאר הכדורים.
  • מעבירים את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב מעל ונכסה עם מגבת ומתפיחים עוד שעה
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. ניתן לפזר מעל שקדים פרוסים ואופים עד הזהבה.
  • מצננים ומפדרים עם אבקת סוכר.

הערות וטיפים

גביניות בריוש
צילום: מירי פיצ’חדזה

מקור: גב‎יניות – מירי פיצ’חדזה