קבלו מתכון של גביניות עם מלית גבינה מתוקה, טעימה ופשוטה להכנה. גביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר שכיף להכין!
המתכון הזה הוא אחד מהמתכונים המדויקים שיש והגביניות יוצאות טעימות ומפנקות שכנראה תצטרכו להכפיל כמויות.
גביניות בטעם של פעם
קבלו מתכון של גביניות עם מלית גבינה מתוקה, טעימה ופשוטה להכנה. גביניות מבצק שמרים שכיף להכין!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- מיקסר
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה חשוב לנפות
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ 1 מים רגילים
למלית:
- 1 חבילת גבינה 5% 500 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% 200 גרם
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- סוכר לפי הטעם
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות קמח תפוחי אדמה או קורונפלור
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- ½ 1 כוסות מים
- תמצית מי ורדים מעט
שלבי הכנה
לבצק:
- נשים הכול במיקסר למשך כשש דקות.
- להניח להתפחה של כשעה וחצי.
- לחלק את הבצק לששה כדורים ולתת להם לנוח 10 דקות.
- אחר כך לפתוח ולחתוך לצורת מרובעים.
- נמלא ונקפל בצורת מעטפה ונתפיח למשך עוד חצי שעה.
לסירופ:
- לבשל עד לרתיחה ולהוסיף תמצית מי ורדים.
- הסירופ צריך להיות מוכן לפני הגביניות כדי שיספיק להתקרר.
למלית:
- נערבב יחד ולמלא את הבצק בכף אחת גדושה לכל מעטפה.
- נסגור לצורה רצויה, למרוח ביצה מעל ונאפה 180 מעלות עד שיזהיבו.
- נמרח בסירופ.
מקור: יפה ונונו
נראה מדהים… אבל לומר שזה קלי קלות ממש לא. זה זמן עבודה ארוך. זה מצריך מקסר והתעסקות ????
היי מיטל,
נכון. הכוונה כאן היא שבהשוואה למתכוני גביניות אחרים, זה נחשב מתכון קל יחסית.
מקווים שהצלחנו להבהיר את העניין 🙂
ככה לא רושמים מתכון. איך מקפלים? מה זה צורה רצויה? למי היא רצויה בדיוק? מה זה לפתוח? התכוונתם אולי לרדד את הבצק?
היי אורי,
מצאנו עבורך סרטון שמציג בדיוק איך עושים זאת.
מקווים שזה יעזור!
מה הכוונה ל”חבילת תמצית וניל”??
היי יעל,
מתנצלים על הטעות – מדובר בכפית תמצית וניל.
בהצלחה!
מתכון מצוין. לא מפסיקה להכין אותו. תודה רבה!
היי בת שבע,
שמחים לשמוע שאת נהנית מהן!!
מוזמנת להעלות תמונות לקבוצה 🙂
הכי קל שבעולם, תודה
בכלל, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך