אחד המאכלים המרוקאים האותנטיים הכי טעימים והכי אהובים.
ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק) – מתכון ברקוקש למביני עניין.
ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק)
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 1 קילו סולת
- 3 כוסות מים
- 1 כוס קמח
- ⅓ כוס שמן
- מלח קורט
- כוסברה
להגשה:
- סוכר / חמאה קינמון
שלבי הכנה
- להכניס לקערה רחבה שליש חבילה סולת וכוס מים ולהתחיל לערבל.
- נוסיף סולת ומים ומעט קמח עד כוס לסירוגין ולערבל כל הזמן (קילו סולת כ 3 כוסות מים).
- כשזה מוכן נעביר לקערה עם שליש כוס שמן לערבב היטב ולהעביר למסננת של סיר קוסקוס.
- נניח על הסיר שבו המים רותחים לאדות פתוח 10 דקות וסגור עוד 35 דקות לקרר היטב .
- נבשל במים עם מלח עד ספיגת הנוזלים להוסיף חלב לבשל עד ספיגה והסמכה.
- לקראת סוף הבישול להוסיף כוסברה .
- נגיש עם סוכר ואו חמאה קינמון .
מקור: דבי ממן
זה לא ברקוקש זה דייסת סולת.ברקוקש זה קוסקוס עם גרגרים גדולים הרבה יותר.
היי יאיר,
ברקוקש עשוי מסולת. קוסקוס גם הוא עשוי מסולת.
בהצלחה!
ברקוקש זה אכן דייסת סולת אבל מתוקה. מה שהוצג פה זה "שמיד", דייסת סולת מלוחה.
היי,
המתכון הזה הוא לברקוקש, דייסה מתוקה. קורט מלח שמים גם בעוגות, זה לא הופך אותן למאפים מלוחים.
הנה המקור, אפשר להתרשם מהכוונה המקורית של בעלת המתכון.
בהצלחה!
ברקוקס זה קוסקוס עבה מאד מבשלים בחלב מגישים בצלחת עמוקה שמים חמאה על הברקוקס ואוכלים.
ללא סוכל ללא קוזבור.
מה שהגברת מזמן נתנה במתכון נקרא חסו
היי לאלו,
כל אחד מכין את הברקוקש שלו בצורה קצת אחרת, העיקרון אותו עיקרון 🙂