מתכון מושלם להכנת ברוקולי בתנור טעים במיוחד.
מנה נפלאה של ברוקולי בתנור כתוספת נפלאה לכל ארוחה.
ברוקולי בתנור מתכון מנצח
מתכון בריא בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 2 חבילות ברוקולי טרי מפורק לפרחים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית אבקת מרק פרווה עוף ללא מונוסודיום גלוטמט אפשר להחליף בחצי כפית במלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה אורגנו יבש
- 1 כפית כפית שום גבישי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף
שלבי הכנה
- נרתיח מים + כפית מלח, נוסיף את פרחי הברוקולי לבישול של 2-3 דקות לא יותר.
- נסנן היטב, נקרר כמה דקות, נעביר את פרחי הברוקולי לקערה גדולה.
- נשים את השמן זית, התבלינים ולעסות היטב בעדינות עם הידיים ככה שפרחי הברוקולי ייעטפו היטב בתבלינים ובשמן הזית.
- נעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- לאפות בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות כ-15-20 דקות (ממליצה לבדוק בעזרת סכין חדה שאכן פרחי הברוקולי אפויים היטב, הסכין צריכה לעבור חלק).
מקור: ברוקולי מתכון מאת: Lea Tsvila Meir
להשאיר תגובה