קבלו מתכון של עוגת פרג עם בצק שמרים ללא התפחה! עוגה טעימה, מפנקת ומרשימה שתמיד כיף להגיש לאורחים.
עוגה טעימה במיוחד, עשויה בצק שמרים משגע שלא דורש התפחה וכל ביס ממנו מפנק יותר מהביס הקודם!
בצק שמרים פרג מושלם
ציוד
- מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ”ל)
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 ביצה + חלמון
- 1 חבילה חמאה 100 גרם – רכה חתוכה לקוביות
- ¼ כוס סוכר
- ⅓ כוס חלב
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
למלית:
- 1 כוס חלב
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 2 כוסות פרג
- ¼ חבילה חמאה 25 גרם
- גרידת לימון מלימון אחד
- 2 כפות פירורי ביסקוויטים / אבקת שקדים
שלבי הכנה
- לשים במיקסר ביצה בנוסף לחלמון אחד, עם 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות שמוציאים מהמקרר חצי שעה לפני.
- להוסיף גם רבע כוס סוכר ושליש כוס חלב ונערבל במיקסר למשך 2 דקות.
- להוסיף 3 כוסות קמח, כף שטוחה של שמרים יבשים, ואז מערבבים במיקסר ל-7 דקות – עד שהבצק מתנתק מהדפנות.
- מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים עם הידיים למלבן, נעטוף בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מוציאים ומרדדים כל חלק, ואז נמלא במלית.
- נניח בתבנית חצי שעה ואז מורחים את הביצה 3 פעמים במשך החצי שעה מנוחה בתבנית.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, עד הזהבה.
להכנת מילוי פרג:
- נרתיח את כוס החלב עם 3/4 כוס סוכר, 2 כפות דבש, ו-2 כוסות פרג.
- נערבב על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים והופך למשחתי אך לא מתייבש.
- להוריד מהגז ונוסיף 25 גרם חמאה וגרידת לימון מלימון אחד, עם 2 כפות פירורי ביסקוויטים או אבקת שקדים. ומחכים שיתקרר.
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
היי ערב טוב אפשר חלב סוייה במקום חלב רגיל ?
היי יהודית,
אפשר חלב סויה, וההמלצה האישית שלנו היא חלב שיבולת שועל.
בהצלחה 🙂