בצק שמרים הוא הבצק הכי טעים שיש, אבל לא כל בצק שמרים יוצא מושלם בכל פעם שמכינים. אז קבלו מתכון לבצק מושלם שיוצא מטריף ומתאים לכל מאפה או עוגה שרק מתחשק ולא תחפשו יותר מתכון לבצק שמרים עוד לעולם!
בצק שמרים לכל צורך
מתכון קל ומהיר לבצק שמרים שמתאים לכל מאפה ועוגה
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- ¾ כוס סוכר
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- ½ ליטר מים
שלבי הכנה
- מערבבים את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישר.
- לשים עד קבלת בצק אחיד. ומתפיחים.
- עושים צורות או כל מה שתרצו,ומתפיחים שוב.
- מורחים מעל ביצה ומה שרוצים.
- אופים ב־180 מעלות עד שמוכן.
מקור: Dana Sbero
שלום רב, דנה סברו. התרשמתי מאד ממתכונייך, ומתוצרים שאת מכינה…את אלופה..שמי גלית הכהן טולדנו..אשמח לדעת איזה תנור אפייה יש לך?? כי ראיתי שהחלות שלך אפיות בגוון משגע. ומושלם.נייד לצורך מענה 052-5306105. אשמח לתגובה מצידך
היי גלית,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון!
לא נוכל לענות לך על שאלתך לגבי התנור הספציפי של דנה, אבל אנחנו יכולים לומר שכל תנור יעשה את העבודה עם טמפרטורה נכונה ומספיק זמן.
חלות אופים ב-180 מעלות במשך 30-35 דקות, או עד שהן משחימות כמו בתמונה. מוציאים מהתנור, נותנים להן לנוח 10 דקות ואז אוכלים.
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂