מתכון של בצק שמרים רך ונדיר, מושלם להכנת מספר מאפים כמו חלות, עוגות שמרים, פוקצ’ות, פיצות, לחם ממולא בשר וכו’.
ניתן להכין אותו כלחם אן כבצק בשביל מתכונים מתוקים אחרים, וכך עוד יותר אפשרויות שונות.
בצק שמרים מושלם
מתכון של בצק שמרים רך ונדיר, מושלם להכנת מספר מאפים כמו חלות, עוגות שמרים, פוקצ’ות, וכו’
ציוד
- קערה לערבוב
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- ¾ כוס סוכר
- ½1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- 500 מ"ל מים
שלבי הכנה
- נערבב יחד את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישר.
- נשים עד לבצק אחיד. ונתפיח.
- נעשה צורות או כל מה שתרצו, ואז התפחה שניה.
- נמרח מעל ביצה ומה שרוצים.
- נכניס לתנור של 180 מעלות עד שמוכן.
מקור: בצק שמרים – דנה סברו
גדי לאיזה כוס מיתכונים של 240 מיל או 250 מיל
היי גדי,
לא ממש משנה, העיקר שמשתמשים באותה כוס מדידה לכל אורך המתכון בלי להחליף אותה.
בהצלחה 🙂
כמה דקות צריך ללוש במיקסר לפני התפחה? וכמה זמן בערך התפחה?
היי רונית,
בערך 8 עד 10 דקות לישה במיקסר, ושעה וחצי התפחה.
בהצלחה 🙂
מים חמימים או קרים
היי ננה,
אפשר חמימים אבל לא יותר מדי.
בהצלחה!