קבלו מתכון של בצק שמרים מפנק, במילוי משגע. אני נוהגת להכין את הבצק החלומי הזה לשבת.
בצק ממש קל להכנה ומתקבל בצק נהדר, נוח מאוד לעבודה ואחרי האפייה הבצק רך וכל ביס ממנו חלום!
בצק שמרים טעים
קבלו מתכון של בצק שמרים רך, טעים ומשגע, ב 2 מילויים שונים, שכל ביס ממנו זה חוויה מפנקת!
ציוד
- מידת כוסות: חד פעמי שתייה חמה
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים
שלבי הכנה
- את הקמח בקערת המיקסר נוסיף שמרים יבשים ונערבב.
- נוסיף סוכר שמן ביצים ומים בהדרגה.
- נתחיל ללוש כאשר להתגבש להוסיף את המלח.
- נמשיך לערבל בערך 10 דקות.
- נכסה את הבצק בניילון ולהכניס להתפחה במקרר עד שיתפח בערך שעה.
- נוציא מהמקרר ולמלא במה שאוהבים.
- נכניס לתנור מחומם מראש 200 מעלות עד הזהבה.
- נוציא מהתנור ומורחים סירופ.
למילוי שוקולד:
- נחלק את הבצק בערך 4-5 חלקים.
- נפתח כל חלק וממלאים את ממרח השוקולד שחר, או כל ממרח אחר שאוהבים.
- נפזר מעל קינמון אם אוהבים.
- כאשר הצורה תפחה, נמרח ביצה בעדינות.
למילוי תפוחים ואגסים:
- 2 תפוחי עץ גרני סמית, 2 אגסים לקלף מהקליפה ולהוציא חרצנים.
- נחתוך לריבועים לשים בסיר קטן.
- נוסיף חצי כוס סוכר, 1 כף דבש, 1 כף סילאן, רבע כוס מים, – לשים על אש בינונית
- נוסיף קינמון וצימוקים בערך חצי כוס
- עד שהפרי מתרכך מכבים את האש שמים במסננת, נותנים להתקרר וממלאים בפירות.
לסירופ:
- נשים בסיר קטן רבע כוס סוכר, חצי כוס מים על אש בינונית כ 10 דקות.
- נוסיף חצי מיץ לימון.
- מיד שכמוציאים את העוגיות מהתנור למרוח סירופ עם מברשת סיליקון.
רעיון לצורה:
- נרדד ריבוע או עיגול, שמים מילוי עד האמצע.
- בבצק שנותר נחתוך רצועות ולגלגל את המילוי.
- את הרצועות נשים על הבצק שגלגלנו ועושים צורה חצי עגולה.
מקור: גיטה סלע
להשאיר תגובה