מי שרוצה שבת חלומית חייב להכין את העוגה הזו! עוגה לשבת, פשוטה להכנה, עם בצק פריך ומלית גבינה עשירה שכל ביס ממנה חלום! עוגה עם מראה אלגנטי, טעם מפנק ואין מושלמת מזו לשבת! תכינו והיא תלווה אתכם בכל השבתות!
עוגה לשבת עם בצק פריך ומלית גבינה
מתכון פשוט לעוגה חלומית לשבת שחייבים להכיר
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 3 ½ כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
- 1 קילו גבינה לבנה 5%
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- גרידת לימון
שלבי הכנה
- מעבדים במעבד מזון, בפולסים קצרים, את חומרי הבצק. מוסיפים כרבע כוס מים, בזילוף איטי ותוך כדי העיבוד, עד קבלת גוש בצק.
- מוציאים, מקמחים מעט ולשים עד קבלת בצק נעים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. החלק הראשון קצת יותר מחצי, ומהיתר יוצרים כדור ומעבירים למקפיא.
- משטחים את החלק הראשון על תחתית התבנית המשומנת שלנו, בעזרת האצבעות.
- אופים ב־180 מעלות במשך כ־20 דקות או עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומנמיכים לחום 170 מעלות.
- מערבבים בקערה עם מטרפה ידנית את רכיבי המלית ומורחים מעל הבצק האפוי.
- מוציאים את הבצק הקפוא מגרדים עם הצד הגס של הפומפייה ישירות על העוגה.
- אופים במשך כ־45 דקות או עד הזהבה.
- מצננים, מעבירים למקרר לכמה שעות ומגישים חתיכה מפודרת באבקת סוכר.
הערות וטיפים
מומלץ להניח את תבנית האפייה על תבנית מוצקה בגלל המסה הכבדה של החומרים.
מקור: עוגה לשבת – ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה