אין ארוחת ערב יותר כייפית ומפנקת לילדים מאשר פיצה.
מתכון מושלם של בצק פיצה מושלם מקמח כוסמין 100% מלא.
בצק פיצה מושלם מקמח כוסמין
הכנה קלה, אפייה קצרה
ציוד
- 3 תבניות פיצה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח כוסמין
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- ½ 1 כפיות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- ½ כוס שמן זית
- 3 כוסות מים פושרים
לרוטב עגבניות:
- 1 כף שמן זית
- 2-3 עגבניות תמר טריות קלופות וקצוצות
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות רכז עגבניות mutti בשפורפרת מצויין
- ½ כפית אורגנו
- ½ כפית מלח
- מעט סוכר חום
- ¼ כוס מים רותחים
תוספות שאוהבים:
- טונה תירס, זיתים, פיטריות, בצל, וכו’
שלבי הכנה
- לערבב את חומרי הבצק לפי הסדר הרשום.
- ללוש בידיים עד לקבלת בצק רך ודביק.
- להשאיר לתפיחה קצרה של 30 דקות במקום חמים.
- כעבור 30 דקות לחלק את הבצק ל-3 חלקים.
- בידיים רטובות / משומנות לפתוח כל חלק על מגש מרופד בנייר אפייה.
לרוטב העגבניות:
- לטגן בסיר קטן עם כף שמן זית את העגבניות ושיני השום.
- להוסיף רכז עגבניות, אורגנו, מלח, סוכר חום ומים רותחים. לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך.
- להרכיב את הפיצות עם תוספות שאוהבים. למרוח מהרוטב בנדיבות ואז להוסיף איזה גבינה שאוהבים ומעליה תוספות.
- להכניס לאפייה באמצע התנור על 190 מעלות טורבו 15-20 דקות לפי מידת הקריספיות הרצויה.
הערות וטיפים
במתכון כאן יוצאות 3 פיצות נדיבות בגודלן, אך בהחלט כדאי להגדיל כמויות לפי הצורך, והרעב…
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה