קבלו מתכון של בצק ספידי מושלם במרקם חלומי בפריכות מטריפה, עם אפשרות לשדרג לכל מילוי העולה שאתם אוהבים.
מאפים מפנקים ומהממים בחוויית טעמים עשירה במיוחד במבחר מילויים שתמיד מבטיחים תענוג בכל ביס.
בצק ספידי מעלף במילויים שונים
מרכיבים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- ½ כף מלח
למילוי תפוחי אדמה:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק מטוגנים בשמן
- פלפל שחור מעט
- מלח קורט
למילוי בשר:
- ½ קילו בשר טחון
- בצל קצוץ
- פפריקה חריפה / מתוקה לפי הטעם
- צנוברים / פטריות
- שמן
- תבלין לקציצות לפי הטעם
- מלח קורט
למילוי חומוס:
- 2 כוסות חומוס מבושל
- 1 בצל גדול קצוץ
- פפריקה חריפה /מתוקה לפי הטעם
- פלפל שחור מעט
- כמון לפי הטעם
- מלח קורט
- שמן
למילוי גבינות:
- גבינה בולגרית לפי הטעם
- 2 כוסות עלי תרד
- 1 בצל קצוץ
- פלפל שחור לפי הטעם
- שמן
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- ללוש את כל המצרכים לבצק אחיד ואז נשים למנוחה של 15 דקות.
- נחלק לכדורים קטנים ופותחים וממלאים במילוי.
להכנת מילוי תפוחי אדמה:
- נבשל את התפוחי אדמה ומועכים אותם לפירה, ואז נערב עם שאר המצרכים.
להכנת מילוי בשר:
- לטגן את הבצל ומוסיפים את הבשר והצנוברים. מתבלים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.
להכנת מילוי חומוס:
- לטחון את החומוס ומטגנים את הבצל עם שמן ולהוסיף לחומוס ומתבלים כפי שרשום.
להכנת מילוי גבינות:
- לחלוט את עלי התרד במים חמים לסנן ולקצוץ דק.
- לטגן את הבצל עם שמן. להוסיף לבולגרית ולתבל.
המשך הכנה:
- להבריש את המאפים בביצה ולפזר שומשום.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
מקור: בצק ספידי – נועם זיגדון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
איך אפשר להפוך את המתכון הזה לברכת מזונות במקום מוציא ???
היי איילת,
אנחנו ממליצים לשאול אדם מוסמך לכך, לא נרצה חלילה להטעות אותך!
בהצלחה 🙂
מישהו ניסה ויכול להגיב כאן איך יצא ?
תודה ????