הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בצק ספידי מאפה תרד וגבינות

מתכון בצק ספידי

מאפה בצק ספידי פריך שמכינים רק מ־4 רכיבים, ללא התפחה וללא שמרים!

מתכון של בצק ממכר עם הצעה ל־שלושה מילויים שונים!

מתכון בצק ספידי

בצק ספידי מאפה תרד וגבינות

הדפסה
מתכון קל ועם 3 מילויים שונים!
של: גילה עדי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף מלח

מילוי תפוחי אדמה:

  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן / חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור

מילוי גבינה ותרד:

  • 2 כוסות עלי תרד טריים
  • 1 כף חמאה / שמן
  • מלח קורט
  • שום מעט
  • גבינת פטה וקשקאואל

מילוי שוקולד:

  • ממרח שוקולד כל ממרח שאוהבים

שלבי הכנה

לבצק:

  • ללוש את מרכיבי הבצק היטב.
  • למילוי התפוחי אדמה:
  • לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.
  • לקלף ולמעוך לפירה טוב טוב עם החמאה או השמן,
  • להוסיף שמן, מלח, ופלפל שחור.
  • אפשר להוסיף גם בצל קצוץ או פטרוזיליה ולערבב שוב.

למילוי גבינה ותרד:

  • לחלוט את התרד במים חמים כשתי דקות.
  • להעביר לקערה עם מים קרים.
  • במחבת רחבה לטגן (בשמן זית או חמאה) שום, ולסנן.
  • לקצוץ ולערבב בקערה יחד עם שאר המרכיבים.
  • להוסיף גבינת פטה וקשקאואל ולמלא (הכי יפה לשבלולים).

למילוי שוקולד:

  • לרדד עלה ונמלא במעט שוקולד, לגלגל לשבלולים.
  • ניתן למרוח חלמון ולפזר שומשום.
  • לאפות בתנור בחום 200 מעלות עד להזהבה.
מתכון בצק ספידי
צילום: גילה עדי

מקורגילה עדי