מאפה בצק ספידי פריך שמכינים רק מ־4 רכיבים, ללא התפחה וללא שמרים!
מתכון של בצק ממכר עם הצעה ל־שלושה מילויים שונים!
בצק ספידי מאפה תרד וגבינות
מתכון קל ועם 3 מילויים שונים!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- ½ קילו קמח
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כוס שמן
- 1 כף מלח
מילוי תפוחי אדמה:
- 2 תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן / חמאה
- מלח
- פלפל שחור
מילוי גבינה ותרד:
- 2 כוסות עלי תרד טריים
- 1 כף חמאה / שמן
- מלח קורט
- שום מעט
- גבינת פטה וקשקאואל
מילוי שוקולד:
- ממרח שוקולד כל ממרח שאוהבים
שלבי הכנה
לבצק:
- ללוש את מרכיבי הבצק היטב.
- למילוי התפוחי אדמה:
- לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.
- לקלף ולמעוך לפירה טוב טוב עם החמאה או השמן,
- להוסיף שמן, מלח, ופלפל שחור.
- אפשר להוסיף גם בצל קצוץ או פטרוזיליה ולערבב שוב.
למילוי גבינה ותרד:
- לחלוט את התרד במים חמים כשתי דקות.
- להעביר לקערה עם מים קרים.
- במחבת רחבה לטגן (בשמן זית או חמאה) שום, ולסנן.
- לקצוץ ולערבב בקערה יחד עם שאר המרכיבים.
- להוסיף גבינת פטה וקשקאואל ולמלא (הכי יפה לשבלולים).
למילוי שוקולד:
- לרדד עלה ונמלא במעט שוקולד, לגלגל לשבלולים.
- ניתן למרוח חלמון ולפזר שומשום.
- לאפות בתנור בחום 200 מעלות עד להזהבה.
מקור: גילה עדי
אין את המרכיבים של הבצק
היי אלון,
בדקנו את המתכון והמרכיבים מופיעים בו.
בהצלחה!