קבלו מתכון של מנת בצל ממולא באורז וירקות משגעים ברוטב חמוץ-מתוק.
טיגון קצר, מילוי קליל, קרמול מעודן ויש בצל ממולא נהדר כתוספת מעולה לכל ארוחה.
בצל ממולא צמחוני ברוטב חמוץ-מתוק
ממולא עם אורז צבעוני מתובל היטב
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 6-7 בצלים גדולים מאוד
- 2 כוסות אורז פרסי עגול שטוף ומיובש .
- 1 גזר מגורר
- 2 עגבניות מקולפות וקצוצות דק
- 2 בצלים קצוצים
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 חופן חמוציות
- 2 כפות שמן
- 5 שזיפים מיובשים קצוצים גס
תיבול לאורז:
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תבלין בהרט
- ½1 כפית מרק עוף טבעי ללא חומרים משמרים.
- ½ כפית פפריקה אדומה
- ½ כורכום
לרוטב:
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות סילאן טבעי
- 2 כפות רוטב רימונים
- מיץ מחצי לימון
- מלח פלפל לפי טעם
שלבי הכנה
- לקלף את הבצלים ולחרוץ בהם פס עד לאמצע (כמו שחותכים לחצי, אבל רק עד האמצע, נשים בסיר ונשפוך מים רותחים עד כיסוי. נבשל עד ריכוך הבצלים ועד שהם נפתחים לבד מעט, ולצנן.
- בינתיים בסיר לטגן בצל עד שקיפות, להוסיף את האורז, לטגן קלות.
- להוסיף את העגבניות והגזר לערבב ונתבל. לצנן ונוסיף את הפטרוזיליה והחמוציות.
- לפתוח את הבצלים לעלה עלה למלא כל עלה בתערובת האורז ולסדר יפה בסיר. לפזר את השזיפים מסביב.
- לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב ולשפוך לסיר הבצלים הממולאים.
- לזלף עוד קצת סילאן מלמעלה. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה חצי שעה-40 דקות .
- לסיים בתנור בתוכנית גריל להשחמה עדינה של הבצלים.
מקור: אורטל מושיקה
היי
בתי רגישה לסילן
הטם ניתן להחליף בדבש או במשהו אחר ?