בצל ממולא בשר – אין מנה יותר ביתית ונוסטלגית מבצלים ממולאים מקורמלים וטעימים.
אז קבלו מתכון לבצל ממולא רך ומשגע המפוצץ בבשר עסיסי עם אורז, ברוטב של רכז רימונים.
בצל ממולא בשר ואורז
תבשיל מושלם לארוחה חגיגית מפנקת במיוחד
ציוד
- סיר בינוני לבישול
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 5-6 בצלים בינוניים
למילוי:
- 1 כוס אורז עגול חצי מבושל
- 1 חופן כוסברה קצוצה
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 חופן שמיר קצוץ
- 2-4 עלים של נענע קצוצים
- ½ קילו בשר טרי
- מלח קורט
- פלפל שחור לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- שמן זית לפי הטעם
- 1 כף רכז רימונים
לרוטב:
- 3 כוסות ציר בקר עדיף ציר בקר איכותי אבל אפשר גם מים
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות סילאן
- דבש מעט
שלבי הכנה
- נעשה לבצלים חתך לא עד הסוף ומבשלים עד 25 דקות במים רותחים – לא לבשל יותר מדי.
- כשהם מוכנים נשטוף אותם במים קרים ונוציא גלד גלד ( בעדינות זה מתפרק).
- נכין את המילוי על ידי ערבוב כל החומרים יחדיו לאיחוד.
- נכין את הרוטב על ידי ערבוב עד לאיחוד.
- נמלא את הבצלים ונזגג מעל את הרוטב באחידות שיכסה את הכל.
- לא לזרוק את הבצלים הקטנים שנשארים נוסיף למילוי או לתחתית הסיר.
- נבשל שעה וחצי על אש נמוכה ואז נכניס לתנור להשחמה.
מקור: בצלים ממולאים מקורמלים מאת גלית בן אהרון
להשאיר תגובה