הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בצל ממולא ברוטב רימונים

מתכון בצל ממולא

קבלו מתכון של בצל ממולא ברוטב רימונים עם צלי בשר – מנה מהממת ומושקעת.

בצלים שממולאים באורז בתיבול משגע ובמרכזם  מסודר פרוסות צלי בקר עסיסיות.

מתכון בצל ממולא
מתכון בצל ממולא

בצל ממולא ברוטב רימונים עם צלי בשר עסיסי

הדפסה
בואו תגלו איך הקסם עובד במנה אגדית זו
של: אילנית בניזרי

ציוד

  • סיר סוטאז

מרכיבים

  • 1 גוש צלי בשר כתף מספר 5 בערך קילו
  • גרגירי פלפל אנגלי
  • 4 בצל שלם
  • עלי דפנה
  • ½1 כוסות אורז
  • 1 עגבנייה
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • סלרי
  • בהרט
  • 1 כף רכז רימונים

לרוטב:

  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כפית בהרט
  • מלח קורט
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל לבן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 5 עלי דפנה מפוררים
  • 1 כפית פלפל אנגלי גרגירים
  • ¼ כוס שמן
  • ½2 כוסות מים רותחים
  • 1 שקית אבקת רוטב צלי של אסם

שלבי הכנה

  • נטגן גוש צלי בשר כתף מספר 5 (בערך קילו) במעט שמן לסגירת נוזלים מכל צדדיו.
  • להרתיח את הבשר בסיר רחב עם: 2 ליטר מים, גרגירי פלפל אנגלי, בצל שלם ועלי דפנה עד לריכוך (בערך שעה וחצי).
  • לצנן ונכניס למקרר ללילה (רצוי להכין את הבשר יום לפני).
  • נחתוך 4 בצלים שלמים גדולים בקליפתם, בסכין רק את החלק העליון של הבצל (החלק של השורש).
  • נחתוך עם סכין במרכז הבצל עד לליבה לא עד הסוף!!
  • להרתיח במים 20 דקות ונצנן היטב.
  • להסיר את הקליפה והשכבה הראשונה של הבצל.
  • להפריד עלים עד שמגיעים לגלדים (את הגלדים נקצוץ ונשמור בצד.
  • נשרה כוס וחצי אורז עגול (אפשר להשתמש בכל סוג אחר) במים חצי שעה, נשטוף היטב ונסנן – אין צורך לבשל את האורז!
  • להוסיף לאורז: חופן כוסברה, פטרוזיליה, שמיר וכמה עלי סלרי קצוצים.
  • להוסיף עגבנייה אחת שצולים במחבת ללא שמן – לקלף את קליפתה ונחתוך קוביות קטנות, לסחוט נוזלים ונוסיף לאורז.
  • לתבל בכף שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית בהרט וכף רכז רימונים לערבב היטב!
  • לחתוך את הצלי בשר שקיררנו לפרוסות דקות.
  • לקחת כל עלה של בצל, להניח כף מהאורז במרכז ומגלגלים (לא נהדק חזק כדי שהאורז יתפח ויתבשל).
  • לקחת סיר סוטאז, להניח בסיר ראשית את הבצל הקצוץ ששמרנו בצד מהגלדים.
  • במרכז הסיר נניח את פרוסות הבשר ונפזר מעל הבשר את העלי דפנה והפלפל אנגלי, מסביב את הבצלים הממולאים.
  • בקערית נשים את השמן, הפפריקה, המלח, פלפל שחור גרוס, בהרט וכוס מים רותחים ונערבב היטב ונמזוג עם כף מעל הבצל והבשר.
  • נערבב בכוס וחצי מים רותחים את האבקת צלי בשר ומוסיף לסיר
  • נבשל שעה וחצי להבה נמוכה, מדי פעם משקים עם כף מהרוטב את הבצלים והבשר
  • נחמם תנור ל 220 מעלות, לזגג כף רכז רימונים, ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד להשחמה יפה

הערות וטיפים

מי שלא מעוניין להוסיף את הצלי בשר- להוסיף חצי כוס אורז נוסף, ועוד 2 בצלים לכמות. השאר אותו הדבר.
אפשר לסיום לפני הכנסה לתנור לסחוט חצי לימון!
תחליף לרכז רימונים: רוטב שזיפים, רוטב טראיקי, רוטב סצ’ואן, סילאן.
אפשר להוסיף 2 שקיות ואקום של ערמונים, שזיפים מיובשים שחורים.
מתכון בצל ממולא
צילום: אילנית בניזרי

מקור: אילנית בניזרי

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה: מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri