קבלו מתכון של בצל ממולא ברוטב רימונים עם צלי בשר – מנה מהממת ומושקעת.
בצלים שממולאים באורז בתיבול משגע ובמרכזם מסודר פרוסות צלי בקר עסיסיות.
בצל ממולא ברוטב רימונים עם צלי בשר עסיסי
ציוד
- סיר סוטאז
מרכיבים
- 1 גוש צלי בשר כתף מספר 5 בערך קילו
- גרגירי פלפל אנגלי
- 4 בצל שלם
- עלי דפנה
- ½1 כוסות אורז
- 1 עגבנייה
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- סלרי
- בהרט
- 1 כף רכז רימונים
לרוטב:
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כפית בהרט
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- ½ כפית פלפל לבן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 5 עלי דפנה מפוררים
- 1 כפית פלפל אנגלי גרגירים
- ¼ כוס שמן
- ½2 כוסות מים רותחים
- 1 שקית אבקת רוטב צלי של אסם
שלבי הכנה
- נטגן גוש צלי בשר כתף מספר 5 (בערך קילו) במעט שמן לסגירת נוזלים מכל צדדיו.
- להרתיח את הבשר בסיר רחב עם: 2 ליטר מים, גרגירי פלפל אנגלי, בצל שלם ועלי דפנה עד לריכוך (בערך שעה וחצי).
- לצנן ונכניס למקרר ללילה (רצוי להכין את הבשר יום לפני).
- נחתוך 4 בצלים שלמים גדולים בקליפתם, בסכין רק את החלק העליון של הבצל (החלק של השורש).
- נחתוך עם סכין במרכז הבצל עד לליבה לא עד הסוף!!
- להרתיח במים 20 דקות ונצנן היטב.
- להסיר את הקליפה והשכבה הראשונה של הבצל.
- להפריד עלים עד שמגיעים לגלדים (את הגלדים נקצוץ ונשמור בצד.
- נשרה כוס וחצי אורז עגול (אפשר להשתמש בכל סוג אחר) במים חצי שעה, נשטוף היטב ונסנן – אין צורך לבשל את האורז!
- להוסיף לאורז: חופן כוסברה, פטרוזיליה, שמיר וכמה עלי סלרי קצוצים.
- להוסיף עגבנייה אחת שצולים במחבת ללא שמן – לקלף את קליפתה ונחתוך קוביות קטנות, לסחוט נוזלים ונוסיף לאורז.
- לתבל בכף שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית בהרט וכף רכז רימונים לערבב היטב!
- לחתוך את הצלי בשר שקיררנו לפרוסות דקות.
- לקחת כל עלה של בצל, להניח כף מהאורז במרכז ומגלגלים (לא נהדק חזק כדי שהאורז יתפח ויתבשל).
- לקחת סיר סוטאז, להניח בסיר ראשית את הבצל הקצוץ ששמרנו בצד מהגלדים.
- במרכז הסיר נניח את פרוסות הבשר ונפזר מעל הבשר את העלי דפנה והפלפל אנגלי, מסביב את הבצלים הממולאים.
- בקערית נשים את השמן, הפפריקה, המלח, פלפל שחור גרוס, בהרט וכוס מים רותחים ונערבב היטב ונמזוג עם כף מעל הבצל והבשר.
- נערבב בכוס וחצי מים רותחים את האבקת צלי בשר ומוסיף לסיר
- נבשל שעה וחצי להבה נמוכה, מדי פעם משקים עם כף מהרוטב את הבצלים והבשר
- נחמם תנור ל 220 מעלות, לזגג כף רכז רימונים, ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד להשחמה יפה
הערות וטיפים
אפשר לסיום לפני הכנסה לתנור לסחוט חצי לימון!
תחליף לרכז רימונים: רוטב שזיפים, רוטב טראיקי, רוטב סצ’ואן, סילאן.
אפשר להוסיף 2 שקיות ואקום של ערמונים, שזיפים מיובשים שחורים.
מקור: אילנית בניזרי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה: מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri
להשאיר תגובה