קבלו מתכון של בסטיל – מעטפת פירה במילוי בשר טחון מוקפץ.
אחד המתכונים היותר טעימים מהמטבח הטריפוליטאי.
בסטיל – מעטפת פירה במילוי בשר טחון
אחד מהמתכונים הטעימים אין מי שעומד בפני זה!
ציוד
- סיר טיגון
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לפירה:
- 4-5 תפוח אדמה
- ¼ כפית מלח אפשר יותר לפי הטעם
- ½ כפית פלפל לבן או שחור לפי הטעם
- ½ כף מרק עוף לא חובה
- ½ כפית כורכום לא חובה
למילוי:
- 2 בצל
- ¼ קילו בשר טחון
- 1 ביצה קשה
- ½ כוס פטרוזליה קצוצה
- ¼ כפית מלח קורט
- ½ כפית פלפל שחור לפי הטעם
- ½ כפית בהרט לפי הטעם
לציפוי:
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל
- ¾ כוס מים
שלבי הכנה
פירה:
- את התפוחי אדמה רצוי מהזן האדום נבשל עם הקליפה עד ריכוך.
- נצנן לקלף למעוך לפירה ונוסיף לפירה מלח פלפל לבן או שחור מעט מרק עוף ואפשר גם מעט כורכום להניח בצד.
מילוי:
- במחבת נטגן 2 בצלים קצוצים דק דק עד שהבצל משחים.
- נוסיף רבע קילו בשר טחון נקפיץ עם הבצל.
- נוסיף ביצה קשה אחת מגורדת מעט פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל שחור מעט מרק עוף ובהרט לבחוש הכל יחד לצנן.
- אסור שהמילוי יהיה חם או פושר נצנן מעט על השיש ואחר כך נכניס למקרר כחצי שעה.
- ניקח חופן מהפירה ביד נוסיף עליו מהמילוי נסגור בעדינות ולקמח.
לציפוי:
- נכין בלילה מ-2 ביצים וכוס פחות רבע מים וכפית חרדל.
- נטרוף טוב נכניס את הקציצה המקומחת בקמח לבלילה.
- נעטוף טוב טוב את הקציצה בבלילה בסבלנות ונטגן נוציא על נייר סופג.
מקור : רחל עטיה
אבל איך יודעים כמה לטגן ומתי הבשר בפנים מוכן?
הוא מבושל לפני שמתגנים את הקציצה….
היי ברכה,
לא הבנו את שאלתך, התכוונת לבשר?
הבשר מטוגן מראש
היי,
כן, כפי שמופיע בהוראות ההכנה.
בהצלחה!