הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בסטיל – מעטפת פירה במילוי בשר טחון

מתכון בסטיל תפוח אדמה

קבלו מתכון של בסטיל – מעטפת פירה במילוי בשר טחון מוקפץ.

אחד המתכונים היותר טעימים מהמטבח הטריפוליטאי.

מתכון בסטיל תפוח אדמה
צילום: רחל עטיה
מתכון בסטיל תפוח אדמה
צילום: רחל עטיה
מתכון בסטיל תפוח אדמה
צילום: רחל עטיה

מתכון בסטיל תפוח אדמה

בסטיל – מעטפת פירה במילוי בשר טחון

הדפסה
אחד מהמתכונים הטעימים אין מי שעומד בפני זה!
של: רחל עטיה

ציוד

  • סיר טיגון
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לפירה:

  • 4-5 תפוח אדמה
  • ¼ כפית מלח אפשר יותר לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל לבן או שחור לפי הטעם
  • ½ כף מרק עוף לא חובה
  • ½ כפית כורכום לא חובה

למילוי:

  • 2 בצל
  • ¼ קילו בשר טחון
  • 1 ביצה קשה
  • ½ כוס פטרוזליה קצוצה
  • ¼ כפית מלח קורט
  • ½ כפית פלפל שחור לפי הטעם
  • ½ כפית בהרט לפי הטעם

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל
  • ¾ כוס מים

שלבי הכנה

פירה:

  • את התפוחי אדמה רצוי מהזן האדום נבשל עם הקליפה עד ריכוך.
  • נצנן לקלף למעוך לפירה ונוסיף לפירה מלח פלפל לבן או שחור מעט מרק עוף ואפשר גם מעט כורכום להניח בצד.

מילוי:

  • במחבת נטגן 2 בצלים קצוצים דק דק עד שהבצל משחים.
  • נוסיף רבע קילו בשר טחון נקפיץ עם הבצל.
  • נוסיף ביצה קשה אחת מגורדת מעט פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל שחור מעט מרק עוף ובהרט לבחוש הכל יחד לצנן.
  • אסור שהמילוי יהיה חם או פושר נצנן מעט על השיש ואחר כך נכניס למקרר כחצי שעה.
  • ניקח חופן מהפירה ביד נוסיף עליו מהמילוי נסגור בעדינות ולקמח.

לציפוי:

  • נכין בלילה מ-2 ביצים וכוס פחות רבע מים וכפית חרדל.
  • נטרוף טוב נכניס את הקציצה המקומחת בקמח לבלילה.
  • נעטוף טוב טוב את הקציצה בבלילה בסבלנות ונטגן נוציא על נייר סופג.
מתכון בסטיל תפוח אדמה
צילום: רחל עטיה

מקור : רחל עטיה