בסבוסה, עוגת סולת במרקם משגע וטעם של פעם שחייבים להכין ולהתפנק עם המשפחה. מתכון פשוט, שכל אחד יכול להכין ותקבלו עוגה נוסטלגית מדהימה שרק מעלה חיוך עם כל ביס! עוגת סולת אסלית בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה!
בסבוסה עוגת סולת משגעת
מתכון פשוט לבסבוסה, עוגת סולט כמו של פעם
ציוד
- כוס: כוס חד פעמי חם
- תבנית: תבנית תנור (תבנית מלבנית 30×20 ס”מ).
מרכיבים
- 5 ביצים מופרדות L
- ¾ כוס סוכר 134 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים 240 מ”ל
- ¾ כוס שמן קנולה 180 מ”ל
- ¼1 כוסות סולת חיטה 178 גרם
- ½ כוס קוקוס טחון 38 גרם
- ½ כוס קמח לבן 78 גרם
- שקית אבקת אפיה 10 גרם
- ½ כוס שקדים מולבנים שלמים 73 גרם
- לסירופ סוכר:
- 1 כוס מים 240 מ”ל
- ¼1 כוסות סוכר 224 גרם
שלבי הכנה
- מפרידים את הביצים, ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר את החלבונים עם הסוכר למשך 5 דקות בדיוק.
- מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את החלמונים (אחד אחד).
- מוסיפים מיץ תפוזים ושמן, מערבבים עד איחוד, מוסיפים את הסולת, קוקוס, קמח, ואבקת האפייה ומקציפים מעט עד איחוד.
- יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות. לאחר 5 דקות של אפייה מוציאים את העוגה, ומסדרים יפה את השקדים ואז מחזירים להמשך אפייה.
- להכנת הסירופ – מביאים את מצרכי הסירופ לרתיחה ומבשלים עוד 7 דקות. מכבים ומצננים כחצי שעה עד לטמפרטורת החדר. כדאי דווקא להתחיל מהכנת הסירופ ולחסוך זמן המתנה.
- מוזגים את סירופ הסוכר מעל העוגה כשהיא חמה והסירופ הצטנן לטמפרטורת החדר.
להשאיר תגובה