באן מארי

מה זה בן מארי?

בן מארי זו טכניקה של בישול שבה מניחים סיר עם מעט מים על הגז, מביאים את המים להרתחה ומעל הסיר מניחים כלי אחר, גדול יותר, שבו חומר הגלם. 

בדרך כלל משתמשים בכך בקינוחים, להמסה של שוקולד, חמאה וכו’.

שיטה זו עדיפה על המסה במיקרוגל, כי ההמסה אחידה יותר ובסופו של דבר גם פשוטה יותר.

אילו כלים צריך בשביל בן מארי?

ניתן להשתמש בסיר וקערת מתכת פשוטה, אבל קיימים גם כלים יעודיים בדיוק למטרה זו:

ממה כדאי להזהר כאשר משתמשים בבן מארי?

חשוב לשים לב כי כאשר מרימים את הכלי העליון מהסיר עם המים הרותחים, הכלי עצמו יהיה חם מאד ויצאו אדים רותחים מהסיר. 

מחפשים גם מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס?