מכינים בקלות בבית עם מתכון מוצלח חלה קלה ומעולה.
חלה לשבת שנראית שיצאה הרגע ממאפייה משובחת.
בלי ביצים, הכי טעים: מתכון לחלה קלה
חלה בלי ביצים בכלל, גם לא בציפוי.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף אבקת גלוטן או משפר אפייה לא חובה
- ½ כוס סוכר
- 3 כוסות מים
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- שומשום
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר או בלישה ידנית לשים את הקמח, השמרים והסוכר.
- לערבב ונוסיף 2 כוסות מים.
- לשמור כוס מים נוספת בצד.
- ללוש ונוסיף מים בהדרגה כל כמה שניות, כמה טיפות לא יותר.
- ללוש 10 דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות.
- להרים אותו מהקערה עם ידיים משומנות ולהעביר למשטח טיפה משומן.
- לעצב לכדור ולהניח בקערה.
- לכסות ל-45 דקות בלבד גם אם לא תפח.
- לחלק ל-16 כדורים ללחמניות או 12 לחלות.
- להניח על משטח טיפה משומן, לרדד כל כדור ולעצב ולהניח בתבנית עד 9 לחמניות.
- להבריש במים ולפזר שומשום.
- להתפיח שעה ורבע בתבנית או עד הכפלה.
- להתיז עם היד מים על הלחמניות.
- להכניס לתנור לאפייה רגילה 190 מעלות מדף שני מלמטה עד קבלת גוון זהוב בערך 20 דקות.
הערות וטיפים
- שעה אחרי שהלחמניות יוצאות מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר.
- אפשר ללוש ביד.
- מים: לשים את הכוס השלישית בטיפות ולבדוק אם צריך עוד.
- להכניס כל מגש בנפרד והכי חשוב להכניס לתנור רק לאחר שווידאתם שתפח.
מקור: מתכון לחלה – מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה