קבלו מתכון קל במיוחד להכנת ביגלה שומשום ירושלמי בדיוק כמו במאפיות!
ביגלה מעולה שתוכלו להוסיף לארוחת הבוקר או הצהריים עם התוספות שאתם אוהבים!


בייגלה ירושלמי קל כמו במאפיות
עם המון שומשום וטעם מושלם
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס שמן קנולה/ חמניות לא זית!
- ½2 כוסות מים
- 1 כף מלח
שלבי הכנה
- נלוש הכל יחד לבצק אחיד ורך את המים מוסיפים בהדרגה ולא בבת אחת!!!
- אם צריך נוסיף עוד מים.
- הבצק צריך להיות רך ונעים ואפילו טיפה דביק, נלוש 10 דקות ונתפיח שעה.
הכנת הבייגל:
- נחלק ל – 10-12 חתיכות.
- ניצור צורת בייגל.
- נטבול בקערה עם מים + כף סילאן ואז נטבול בצלחת עם שומשום.
- נסדר בתבנית אפייה, לתת לזה מנוחה/התפחה קלה ל- 15 דקות.
- נאפה ב-190 מעלות בערך 15 – 20 דקות.

מקור: סיון צרור | מוזמנים לעקוב בדף שלה : אפייה עם סיוי
אפשר בהחלט עם שמן זית יוצא מעולה
היי נלי,
רעיון מעולה, תודה ששיתפת 🙂
היי, אפשר עם אותו הבצק לעשות מאפה , (רולדה) ממולא בשר?
היי שלומית,
לא ניסינו אבל סביר להניח שבהחלט כן. נשמח בנוסף גם להציע לך 4 מתכוני מאפים ממולאים בשר למקרה שתרצי לנסות:
מתכון של בטי דרעי
מתכון של שמחה אלגלי
מתכון של שרון ישראל
מתכון של עדינה בטש
בהצלחה!