קבלו מתכון להכנת בייגלה ירושלמי מושלם.
בייגל בציפוי שומשום במעטפת פריכה וטעימה.
בייגלה ירושלמי מושלם
בייגל מעולה עם רכות מפתיעה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 6 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים חמימים
- ½ כוס שמן/נטורינה מומסת
- מים
- שומשום
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה, להכניס את הקמח, שמרים, וסוכר ולערבב.
- להוסיף מלח ומים ונלוש כשלוש דקות עד לאיחוד.
- להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש עד שנטמע בבצק.
- לכסות ולהתפיח את הבצק למשך שעה.
- לחלק את הבצק ל-10 כדורים.
- כל כדור לעשות חור באמצע ולמתוח עם האצבעות לשני הצדדים לצורת בייגלה.
- לטבול במים ושומשום.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות.
מקור: בייגלה ירושלמי – לבשל ולאפות עם ליטל
בוידאו מצוין שאחד המרכיבים הוא סודה לשתייה אבל במתכון זה לא מופיע. האמנם ?
היי אסנת,
אין סודה לשתייה במתכון. בהצלחה!
אפשר להשתמש בשמן המרגרינה
היי ענת,
אפשר להשתמש או בשמן או במרגרינה.
בהצלחה!
שבוע טוב אפשר בקמח ללא גלוטן
היי זאנט,
לא ניסינו, אבל אפשר לנסות להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן.
בהצלחה!