הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בייגלה ירושלמי מושלם בפריכות מטריפה

מתכון בייגלה ירושלמי

קבלו מתכון להכנת בייגלה ירושלמי מושלם.

בייגל בציפוי שומשום במעטפת פריכה וטעימה.

מתכון בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי מושלם

הדפסה
בייגל מעולה עם רכות מפתיעה
של: ליטל אשואל

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים חמימים
  • ½ כוס שמן/נטורינה מומסת
  • מים
  • שומשום

שלבי הכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה, להכניס את הקמח, שמרים, וסוכר ולערבב.
  • להוסיף מלח ומים ונלוש כשלוש דקות עד לאיחוד.
  • להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש עד שנטמע בבצק.
  • לכסות ולהתפיח את הבצק למשך שעה.
  • לחלק את הבצק ל-10 כדורים.
  • כל כדור לעשות חור באמצע ולמתוח עם האצבעות לשני הצדדים לצורת בייגלה.
  • לטבול במים ושומשום.
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות.
מתכון בייגלה ירושלמי
צילום: ליטל אשואל

מקור: בייגלה ירושלמי – לבשל ולאפות עם ליטל