קבלו מתכון להכנת בייגלה ירושלמי מנצח.
בייגלה בפריכות משגעת מבחוץ עם רכות מפתיעה מבפנים.
![מתכון בייגלה ירושלמי](https://yummio.co.il/wp-content/uploads/2024/04/בייגלה-ירושלמי111-150x150.jpg)
בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½ קילו קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כף מלח
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- ½1 כוסות מים פושרים
לציפוי:
- שומשום / קצח / זעתר מערבבים בתבנית מלבנית
- מים בתבנית מלבנית
שלבי הכנה
- להכניס לתוך קערה את כל המצרכים וללוש היטב למשך 7-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק וקצת דביק. (לא חייב מיקסר)
- לשמן מעט קערה גדולה.
- להעביר את הבצק לקערה המשומנת ומשמנים גם את פני הבצק ומפזרים קצת קמח מעל.
- לכסות בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- להוציא את הבצק מהקערה ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מרטיבים את הידיים שיהיה נוח לעבוד עם הבצק
- לחמם תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לקחת כדור בצק, מרדדים לעלה, ומגלגלים ואז יוצרים רצועה ארוכה ודקה. סוגרים את הרצועה לאליפסה.
- לטבול את הבייגלה בתבנית עם המים, מוציאים ומיד טובלים בתבנית עם השומשום, מפזרים מלח גס מעל הבייגלה לפני שנכניס לאפיה.
- להניח את הבייגלה בתבנית אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק משחים.
- להוציא מהתנור (ומברישים מיד את הבייגליים בשמן זית משני הצדדים לא חובה)
- לתת להם מנוחה של כ-10 דקות.
הערות וטיפים
מומלץ לאכול עם מעט שמן זית וזעתר , או מתבלים.
![מתכון בייגלה ירושלמי](https://yummio.co.il/wp-content/uploads/2024/04/בייגלה-ירושלמי43.jpg)
מקור: בייגלה ירושלמי – Liel Ben David Badash
להשאיר תגובה