מתכון בריא ומופתי של בייגלה ביתי ללא גלוטן וללא סוכר.
בייגלה ביתי עשוי מרכיבים סופר איכותיים ובריאים.
בייגלה ביתי ללא גלוטן וסוכר
מבצק מושלם ששווה את ההשקעה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3 כפות שומשום
- 2 כפות שמן MCT
- 1 כפית קסנטאן גאם
- 4-5 כפות מים פושרים להרגיש את אחידות הבצק
- 1 כף חומץ תפוחים
שלבי הכנה
- נניח בקערה את החומרים היבשים ונערבב.
- נוסיף את המרכיבים הנוזליים ונלוש עד לקבלת עיסה נוחה ולא דביקה.
- על תבנית ניצור צורות בייגלים או מקלות (אפשר להרטיב מעט את הידיים, יותר נוח כשעובדים עם הבצק בצורות).
- נפזר שומשום לקישוט ואפשר גם מעט מלח גס .
- נכניס לתנור לאפיה של 20 דקות או עד להשחמה (לא לשרוף) בטמפרטורה של 170 מעלות.
מקור: שרית ברסקה
מוזמנים לעקוב בקבוצתה: "תזונה ללא סוכר וללא גלוטן – מתכונים ומה שביניהם"
מה אפשר במקום קסנטןגם?