מתכון של בורקס תורכי טעים ומשגע בשילוב טעמים שיא השלמות, שמכינים מבצק פריך וחלומי במלית גבינה ותרד.
מאפה מנחם וממכר שתמיד ידהים את כל המשפחה במגוון הטעמים הרחב שמספק בכל ביס קטנטן.
בורקס תורכי עם גבינה ותרד
מאפה בפריכות משגעת עם מלית מדהימה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף סוכר
- 1 כף מחוקה מלח
- 2 כפות חומץ
- ½2 כוסות מים
למלית גבינה ותרד:
- 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 400 גרם גבינת כנען ללא מלח
- 1 קופסא עלי תרד שטופים ומיובשים וקצוצים
- 2 חלמונים מעורבב עם 2 כפות גדושות קורנפלור
שלבי הכנה
- נערבב את כל המרכיבים לבצק בקערת המיקסר עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
- נשמן מעט את הידיים ומחלקים לכדורים ומניחים בקערה עם שמן למשך לילה במקרר.
- נפתח כל כדור לעובי דף שקוף לגמרי.
- נכניס את המלית בפס ישר סנטימטר מהקצה וסוגרים לצורת שבלול.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-190 מעלות למשך 10-15 דקות.
למלית הגבינה ותרד:
- נערבב את כל מרכיבי העיסה יחד היטב עד לאחידות.
מקור: בורקס תורכי – לירוז ארביב שיתוף: נועה פלג
חסר חומרים בבצק, חמאה או שמן
חבל שלא רצינייים יותר באתר הזה ומדייקים עם החומרים במדוייק ואופן ההכנה במדוייק!!!