הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בורקס פריך במילוי בשר טחון, שקל להכין והכי ממכר שיש!

בורקס פריך

בורקס פריך במילוי בשר או בכל מילוי שיתחשק לכם, כך או כך, זה בורקס פריך ממכר שמכינים בקלות שיא וכל המתשפחה תתאהב! בורקסים טעימים שכיף לאכול בכל עת ואפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא! כזה בורקס עוד לא אכלתם!

בורקס פריך

בורקס פריך במילוי בשר טחון

הדפסה
מתכון לבורקס פריך ממכר, עם בשר טחון ותיבול משגע
של: מלי מאירוב

ציוד

  • כוס חד פעמי לשתייה חמה או כוס מדידה.

מרכיבים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה גדושה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים רותחים

למילוי:

  • 1 בצל
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 כף רסק
  • 1 כפית בהרט
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית צ’ילי גרוס

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • שומשום

שלבי הכנה

לבצק:

  • מערביבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  • מוסיפים חצי כוס שמן וחצי כוס מים רותחים ומערבבים עם כף עץ (כי זה חם) ואז לשים לבצק נעים ורך.
  • מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגולים.

למילוי:

  • מטגנים בצל, מוסיפים חצי קילו בשר טחון עד שמאפיר..
  • מוסיפים רסק, בהרת, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מלח וצ’ילי גרוס, מערבבים עד אידוי הנוזלים ומקררים.
  • שמים כפית וקצת מהתערובת וסוגרים לחצי ירח כמו סמבוסק.

לציפוי:

  • מערבבים ביצה עם מלח, ומברישים את הבורקס.
  • מפזרים שומשום ואופים ב־190 מעלות עד שהקצוות יזהיבו.

הערות וטיפים

טיפ: אוהבים מבחר ואופציות? אפשר למלא בגבינות, טונה, פירה עם בצל מטוגן, רוטב פיצה וגבינה צהובה ועוד…
הערה: רשום למלא כוס בחצי כוס מים רותחים ואז חצי כוס שמן – הכוונה בהפרש שנשאר מהמים.
בורקס פריך
בורקס פריך
צילום: מלי מאירוב


מקור: מלי מאירוב