מתכון של בורקס מים – הבורקס הטורקי שמוכרים בכל שוק באיסטנבול.
עשוי מעלי פילו מוכנים ואיכותיים שלא נשברים, ממולא בשלמות בגבינות מעולות.
בורקס מים בקלי קלות
הגרסה הכי קלה להכנה של הבורקס מים
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה בצק פילו 500 גרם
- גבינה בולגרית 400 גרם
- גבינת עמק מגורד / קשקבל / פטה / גרוזינית 200 גרם
- 1 חבילה תרד חתוך
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- 3 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- ¾ כוס מים
- שמשום לפיזור
שלבי הכנה
- להכניס לקערה את הגבינות, תרד קצוץ, וקצת מלח ופלפל שחור ולערבב היטב.
- בקערה אחרת לערבב 3 ביצים עם חצי כוס שמן, חצי כוס חלב, ו 3/4 כוס מים.
- לפרוס בתבנית משומנת 3 עלים של הבצק פילו ולהבריש אותם בתערובת של הביצים.
- לפזר מתערובת של הגבינות ולהשים מעליהם 3 עלים של בצק פילו ולהבריש אותם עם תערובת הביצים.
- להמשיך כך עם השכבות עד שנגמרים הגבינות ולכסות עם העלי הבצק.
- להבריש מעל העלים מתערובת הביצים ולפזר שומשום.
- לחתוך לריבועים לפני האפייה.
- להכניס לתנור ונאפה על חום של 200 מעלות עד להזהבה.
מקור: מלי מאירוב – מוזמנים לעקוב בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה