הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בורקס טורקי ללא גלוטן וללא סוכר (קיטוגני)

מתכון בורקס גבינה

קבלו מתכון לבורקס טורקי קיטוגני הכי בריא והכי טעים שתמצאו.

בורקס טעים ללא גלוטן, ללא סוכר וללא ביצים שלא מתפשר על הטעם!

מתכון בורקס גבינה

בורקס טורקי ללא גלוטן וללא סוכר (קיטוגני)

הדפסה
בורקס שמזכיר את הריחות של איסטנבול
של: שרית ברסקה

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק :

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות סומסום
  • 2 כפות שמן MCT
  • 1 כפית קסנטאן גאם
  • 4-5 כפות מים פושרים עד לאחידות הבצק
  • 1 כף חומץ תפוחים

למילוי:

  • 2 כפות גבינת שמנת 30%
  • ¼ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 כף גבינה בולגרית
  • 2 כפות גבינת גאודה מגורדת
  • תום עזים לפי הטעם – לא חובה

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • נניח בקערה את החומרים היבשים ונערבב.
  • נוסיף את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לקבלת עיסה נוחה ולא דביקה.

להכנת המילוי:

  • נכניס את כל הגבינות לקערה ונערבל הכול למילוי אחיד, ניתן להוסיף גם תום עזים אבל לא חובה.

המשך הכנה:

  • ניצור צורות עיגול חצי ירח או משלושים נמלא אותם בגבינות נהדק טוב.
  • את הבורקסים נניח בתבנית על נייר אפיה ונפזר שומשום מלמעלה.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 170 מעלות 25 דקות או עד להשחמה.

הערות וטיפים

  • הבצק מתאים גם לטבעונים אם מחליפים את המילוי במנגולד , פטריות ועוד.
  • טיפ חשוב ! בעבודה עם הבצק הזה יש להרטיב בעט את משטח העבודה במים ואת קצות האצבעות.
  • אני הכנתי עיגולים ביד (מעט רטובה לא נוטפת מים!) ואז שטחתי אותם לעיגולים אותם מילאתי בגבינות קיפלתי לחצי ירח הידקתי טוב ועם מזלג עשיתי צורות בדפנות.
  • נשמור על המעטפת שלמה נלטף אותה עם ידיים לחות ליצור מרקם חלק ואז נפזר את הסומסום.
מתכון בורקס גבינה
צילום: שרית ברסקה

מקור: בורקס גבינה מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.