הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בורקס טורקי טעים וממכר

בורקס טורקי

מתכון לבורקס טורקי משגע, במילוי עשיר של גבינות ותרד! מתכון קל להכנה, שכל אחד יכול להכין ותקבלו את הארוחה הכי מפנקת שיש! בורקס מושלם לכל ארוחה ביום, נהדר להגשה עם רסק וביצה וניתן למלא בכל מילוי שמתחשק!

בורקס טורקי

בורקס טורקי משגע

הדפסה
מתכון מושלם לבורקס טורקי ממכר במיוחד
של: נעמוני בקיש

מרכיבים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כפית מלח לא חובה
  • 1 כף שמן לא חובה
  • 1 כף וודקה
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כוס שמן קנולה

למילוי:

  • ½ חבילה עלי תרד שטופים היטב. כ-200 גרם
  • ½1 קופסה גבינה בולגרית כ-375 גרם
  • ½ כפית פלפל שחור

להברשה:

  • 1 ביצה L
  • 2 כפות שומשום למי שאוהב

שלבי הכנה

  • לשים את רכיבי הבצק במיקסר במשך כ־12 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים.
  • מחלקים את הבצק לכדורים שווים בערך כ-10 יחידות, יוצרים מכל חלק כדור, משטחים מעט ומניחים בתבנית.
  • שופכים שמן עד לכיסוי הכדורים (ככוס שלמה), מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות או ל-24 שעות.
  • מוציאים מהמקרר כשעה לפני האפייה ומחממים תנור לחום 200 מעלות טורבו.
  • מכינים את המילוי – מערבבים עלי תרד עם גבינה בולגרית ופלפל שחור.
  • פותחים על משטח עבודה כל כדור בידיים משומנות, כמה שיותר דק יותר טוב. אפשר להשתמש בשמן של ההשריה לבצק ולידיים.
  • מניחים את המילוי לכל אורך השוליים התחתונים, מגלגלים לרולדה ומגלגלים לצורת שבלול.
  • מברישים בביצה,ואופים במשך כ־15 דקות או עד הזהבה.
בורקס טורקי
צילום: נעמוני בקיש


מקור: בורקס טורקי משגע – נעמוני בקיש