הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בורקס טורקי גבינה ותרד (סופר קריספי!)

מתכון בורקס טורקי

קבלו מתכון של בורקס טורקי סופר קריספי וכמובן טעים ברמות, במילוי גבינה ותרד טעים במיוחד.

מתכון קל ומהיר – ייקח לכם פחות מ-10 דקות להכין! והתוצאה בורקס מקורי כמו בטורקיה.

מתכון בורקס טורקי

בורקס טורקי גבינה ותרד

הדפסה
מתכון קל ומהיר – ייקח לכם פחות מ-10 דקות להכין! והתוצאה בורקס מקורי כמו בטורקיה.
של: צחית חמו

ציוד

  • תבנית פיירקס מלבנית / אובלית 30×35 ס”מ

מרכיבים

  • 1 חבילה עלי פילו 500 גרם
  • נטורינה לשימון מעט

לבלילה:

  • 3 ביצים
  • 1 חלבון
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סודה לשתייה נוזלי
  • ½ כוס חלב
  • 3 כפות יוגורט

למלית:

  • 400 גרם גבינה בולגרית קשה
  • 2 כוסות תרד טרי קצוץ דק

שלבי הכנה

  • את הבלילה לערבב עד למרקם חלק, את המלית לבחוש עד לאיחוד.
  • לשמן עם מעט נטורינה את כל דפנות התבנית.
  • להניח בתבנית 3 עלי פילו מופשרים, השוליים יבלטו החוצה, כ- 10 ס”מ.
  • מעל העלי הפילו יש לצקת ½ כוס מבלילת הביצים ולפזר באופן אחיד.
  • לקחת 3 עלים נוספים, להניח אותם כשהם מקופלים מעט, ושוב, לצקת מעליהם ½ כוס מבלילת הביצים.
  • לחזור על אותה הפעולה פעם נוספת – כך שיהיו 3 שכבות עלים.
  • בשכבה הרביעית לפזר באופן אחיד את תערובת הגבינה ולשטח.
  • בשכבה הבאה, נניח 3 עלי פילו מקומטים על הגבינה ולצקת מעל ½ כוס מבלילת הביצים.
  • לאחר מכן, לקפל פנימה את העלים שבלטו החוצה.
  • להניח עלה נוסף שהוא ישר, להדק ולהכניס את הקצוות בפינות כלפי מטה.
  • להוסיף לחלמון שהשארנו בצד כף גדושה של יוגורט – לבחוש ולמרוח היטב מעל השכבה האחרונה.
  • בעזרת סכין חדה לחתוך לריבועים ולפזר שומשום (אפשר להוסיף גם מעט שומשום שחור).
  • לאפות בתנור שחומם מראש 180° מעלות, עד להשחמה- בערך 40 דקות.
מתכון בורקס טורקי
צילום: שרית יצחקי

מקור: צחית חמו

מוזמנים לבקר: הצפיחית של צחית