קבלו מתכון של בורקס טורקי סופר קריספי וכמובן טעים ברמות, במילוי גבינה ותרד טעים במיוחד.
מתכון קל ומהיר – ייקח לכם פחות מ-10 דקות להכין! והתוצאה בורקס מקורי כמו בטורקיה.
בורקס טורקי גבינה ותרד
מתכון קל ומהיר – ייקח לכם פחות מ-10 דקות להכין! והתוצאה בורקס מקורי כמו בטורקיה.
ציוד
- תבנית פיירקס מלבנית / אובלית 30×35 ס”מ
מרכיבים
- 1 חבילה עלי פילו 500 גרם
- נטורינה לשימון מעט
לבלילה:
- 3 ביצים
- 1 חלבון
- ½ כוס שמן
- ½ כוס סודה לשתייה נוזלי
- ½ כוס חלב
- 3 כפות יוגורט
למלית:
- 400 גרם גבינה בולגרית קשה
- 2 כוסות תרד טרי קצוץ דק
שלבי הכנה
- את הבלילה לערבב עד למרקם חלק, את המלית לבחוש עד לאיחוד.
- לשמן עם מעט נטורינה את כל דפנות התבנית.
- להניח בתבנית 3 עלי פילו מופשרים, השוליים יבלטו החוצה, כ- 10 ס”מ.
- מעל העלי הפילו יש לצקת ½ כוס מבלילת הביצים ולפזר באופן אחיד.
- לקחת 3 עלים נוספים, להניח אותם כשהם מקופלים מעט, ושוב, לצקת מעליהם ½ כוס מבלילת הביצים.
- לחזור על אותה הפעולה פעם נוספת – כך שיהיו 3 שכבות עלים.
- בשכבה הרביעית לפזר באופן אחיד את תערובת הגבינה ולשטח.
- בשכבה הבאה, נניח 3 עלי פילו מקומטים על הגבינה ולצקת מעל ½ כוס מבלילת הביצים.
- לאחר מכן, לקפל פנימה את העלים שבלטו החוצה.
- להניח עלה נוסף שהוא ישר, להדק ולהכניס את הקצוות בפינות כלפי מטה.
- להוסיף לחלמון שהשארנו בצד כף גדושה של יוגורט – לבחוש ולמרוח היטב מעל השכבה האחרונה.
- בעזרת סכין חדה לחתוך לריבועים ולפזר שומשום (אפשר להוסיף גם מעט שומשום שחור).
- לאפות בתנור שחומם מראש 180° מעלות, עד להשחמה- בערך 40 דקות.
מקור: צחית חמו
מוזמנים לבקר: הצפיחית של צחית
להשאיר תגובה